DM-rallyfeltet åbner for hestekræfterne i Himmerland.

Motorsport Nordjylland (MNJ) har med spænding set frem til at præsentere DM-premieren 2021 med et udfordrende Rally Himmerland lørdag d. 17. april – i samarbejde med FTZ. Dette foregår med massivt hensyn til den aktuelle Covid-19 pandemi.

- Et rally foregår i udendørs omgivelser med masser af frisk luft, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Rallyfeltet bliver ikke stuvet sammen, idet hvert rallyteam får tildelt et separat område på servicepladsen. Pitområdet på rallycentrum i Nysum er stort og derfor yderst velegnet. MNJ respekterer selvfølgelig de retningslinjer, som er udstukket omkring antallet af personer på samme lokalitet.

- Rally Himmerland 2021 bliver et brag af en DM-premiere med et startfelt på 74 rallybiler, supplerer viceløbsleder Henrik Ladefoged Jensen. – Vi kan præsentere 12 rallyteams fra den skrappeste rallykategori: RC2, som omfatter turbo og firehjulstræk. Heriblandt bliver det en flot come back for 2 flerdobbelte danske mestre, Kim Madsen og Lykke Jensen samt Christian K. Jensen og Freddy Pedersen, begge i Citroën C3 Rally2.

Eksilnordmanden Line Lykke Jensen kommer til Danmark for at være co-driver for Kim Madsen i Rally Himmerland 2021. Foto: Allan Post Christiansen.

 Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen er klar til en topsatning i deres Peugeot 208 Rally4. Foto: Allan Post Christiansen.

Come back’erne er desuden hjørnestene i en spændende dansk rallysatsning. De skal bl.a. være mentorer og coaches for 2 talent-rallyteams: Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen (Peugeot 208 Rally4) samt nordjyske Mikkel Njor og Erik Christensen (Opel Corsa Rally4).

Løbsledelsen for Rally Himmerland tager i øvrigt DM-premieren med ophøjet ro. I 1992 oplevede Himmerland et snekaos, hvor rallyfeltet ikke kunne forcere bakkerne i Hobro by, og desuden blev flere af hastighedsprøverne aflyst, fordi sneplovene ikke kunne nå at rydde dem.

- Jeg havde også påtænkt snevejr i år, fortsætter Bjarne Sørensen med et glimt i øjet. – Jeg havde stadig væk de rette meteorologiske forbindelser, men desværre er dagsprisen steget gevaldigt siden 1992. Samtidig trak tilladelsen til afvikling af arrangementet lidt ud, hvorfor vi fandt det økonomisk uforsvarligt at slippe slanterne på forhånd!

Flere MNJ’er har førhen scoret fornemme frontresultater i danske DM-rallies. På nuværende tidspunkt er et ny rallypar på vej frem i generalklassementet.

Christian André Lykke Falck Christensen scorede en fornuftig rookie-sæson i 2020 med sin Peugeot 106, men MNJ’eren var lidt handicappet af, at han ikke havde fået etableret et fast makkerpar med en co-driver: - Alt andet lige kan man suge de afgørende brøkdele sekunder ud af hver hastighedsprøve, når man har fået indarbejdet et teamwork. Til gengæld har det været værd at vente på, idet jeg har fået fast kompagniskab med den regerende danske mester i min rallyklasse: Julie Matthiesen. Hendes rutine har allerede bidraget væsenligt til en mere effektiv kørestil.

MNJ'eren: Christian André Lykke Falch Christensen har i 2021 fået fast co-driver med: Julie Mathiesen.

- Vi fandt i øvrigt en defekt under træningen, som havde kaliber til at blive et problem i DM-premieren, så vi er godt forberedte, supplerer Julie Matthiesen.

Jan Petersen og Jeanette A. Kvick er i 2021 skiftet til en hurtig Peugeot T16.
Foto: Allan Post Christiansen.

De regerende danske mestre i skrapsack-klassen: Martin Johansen og Dan Johansen ser frem til DM-premieren 2021 i Himmerland.

RALLY HIMMERLAND 2021 
Åge Keseler Kirketerp

Yderligere oplysninger kan indhentes på: okidokione@hotmail.com.  

   

Hit Counter