Suzuki Motorsport.png

 Suzuki Motorsport klar til sæsonstart

Lørdag starter den danske rallysæson, når Motorsport Nordjylland afvikler det traditionsrige Rally Himmerland. Suzuki Motorsport er repræsenteret med to mandskaber blandt de 73, som deltagerlisten tæller. Det er Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), som deltager i topklassen RC2 for de firhjulstrukne rallybiler, og Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), der kører i den såkaldte National 3-klasse.

”Det er et hårdt felt. Jeg kan ikke mindes, at det har været så stærkt i toppen i Danmark i den tid, hvor jeg har været aktiv kører,” siger Kenneth Madsen. Sidste år tog han og Mette Felthaus en generalsejr i et af de fire DM-rallyer, der blev afviklet.

”Der er mange nye deltagere med i vores klasse, men også nogle, som er kommet tilbage, så det bliver spændende at se, hvor vi står. Vi er 13 hold i vores klasse, og der kørere, som jeg aldrig før har kørt imod i en firhjulstrækker, men de fleste af dem, vi kørte imod sidste år, kunne vi følge med.”

”Vi skal i mål med et godt resultat. Vi har kun haft en funktionstest og ville godt have testet noget mere, men det er ens for alle. Det bliver lige på og hårdt, men hvis vi holder et fornuftigt, højt tempo, som vi plejer, tror jeg godt, at vi kan blande os i toppen. Men der er ikke plads til at sove fra starten eller begå fejl.”

Rally Himmerland er en klassiker i dansk rallysport.

”Jeg har kørt løbet i 2014 og 2015, men det plejer at være hurtige prøver,” siger Jacob Madsen. ”Der er dele af hastighedsprøverne i Lindum Skov, som vi kender, men der skulle også være en gennemgående hastighedsprøve, som sidst blev brugt i 2003, så den er ny for mig. Og der er også en rundbane, som jeg ikke kender, så det bliver rimeligt spændende.”

”Jeg ser det som en fordel, hvis der ikke er så mange, som kender prøverne på forhånd eller ofte har kørt på dem. Så er det umiddelbart mere lige for alle. Jeg har ikke noget imod hurtige prøver og hurtige sving, for så handler det om, hvem der tør holde på de rigtige steder.”

Jacob Madsen starter med Line Nedergaard i deres velkendte tohjulstrukne Suzuki Swift Sport. Det ser han som en fordel.

”Mange i feltet kommer i nye biler, mens vi kender vores bil. Vi starter derfra, hvor vi sluttede i 2020, og så kan det vel ikke gå helt galt?” siger han. ”Vi går da helt klart efter en klassesejr og så at komme så højt op som muligt generelt. Jeg tror, at man skal være glad, hvis man kan komme i top 10 med en tohjulstrækker med det felt.”

 Suzuki Motorsport

 

Hit Counter