Fyns svar på Monte Carlo-rally

Det bliver med en vis international stemning når den midtfynske klub, Motorklubben Centrum, afholder 1. afdeling af CC-Cars DASU Classic, som også er 1. afdeling af danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb for klassiske biler. 

 
Lars Hindsgaul, Assens under et løb i Sydfrankrig  
(Foto: Ebbe Madsen)

Allerede 5 dage før tilmeldingsfristens udløb har over 40 biler meldt deres deltagelse til løbet den 24. april. Mange af deltagerne har stor international erfaring. Ikke færre end 8 af de deltagende hold har tidligere være med i det legendariske løb, Rallye Monte Carlo Historique for historiske biler. En af dem har endda tidligere deltaget i VM-serien i ”rigtigt” rally, nemlig Hans Sylvan, som har været kortlæser for prominente navne som Stig Blomquist, Bjørn Waldegaard og Per Eklund – alle dygtige svenske kørere i de ligeså legendariske biler, som Lancia Stratos, Audi Quattro, Opel Ascona 400, SAAB og Porsche. Hans Sylvan er denne gang co-driver for Karsten Svensson, og de kører i en Nissan 240 Z.

Selvom man har stor international erfaring, kommer man dog ikke sovende til noget i pålidelighedsløb, for feltet er fyldt med stærke navne. Et af dem er tidligere vinder af Rallye Monte Carlo Historique, Otto Kristensen fra Tune, som nu kører med sin søn, Kenneth Simonsen. Flere andre af deltagerne har opnået flotte placeringer samme sted igennem årene, blandt andet Kim Kjærgaard Frandsen og Jan Østergaard fra Horsens i en VW Golf GTI, som også vandt sølvmedalje i danmarksmesterskabet i fjor, kun slået med et enkelt point. Klubben har selv 4 hold på startlisten, blandt andet Curt Clausen/Niels Erik Jørgensen fra henholdsvis Faaborg og Turup ved Assens.

I pålidelighedsløb kommer det ikke an på at køre hurtigst, men derimod at køre mest præcist. Der er indlagt nogle etaper i løbet, hvor der er hemmelige elektroniske kontroller langs ruten, som registrerer tidspunktet for, hvornår deltagerne passerer. Her gælder det om at køre med den rigtige gennemsnitshastighed, da hvert sekund man afviger giver et strafpoint. Gennemsnitshastighederne er typisk imellem 40 og 50 km/t.

 
Karsten og Teddy Simonsen fra Motorklubben Centrum
(Foto: Skarpe Fotos)

I løbet er der oprettet en særlig klasse for begyndere, og foreløbig har 5 nye hold meddelt, at de vil ud og prøve. 3 af disse er alle medlemmer af Toyota Fyn, som er en aktiv klub, som også arrangerer sommertræf med mange deltagere fra flere lande. Der er dog ingen Toyota Corona blandt deltagerne. 2 brødre fra Svendborg, Michael og Christian Zacho vil også prøve, og stiller op i en Mercedes 450 SL. Alle de nye hold får tilbudt lidt instruktion og et lille prøveløb fredag eftermiddag, så de ikke er på helt bar bund fra starten. Klubben har dog stadig plads til et par nye hold mere.

Det bliver også en fornøjelse at se endnu en fynsk bil til start. En flot Fiat 128 Coupe, som køres af Lars Hindsgaul fra Assens. Bilen fylder til næste år 50 år, og den har faktisk ikke lavet andet end at køre rally, idet den i sin tid blev kørt af Fiat-forhandler P.H. Pedersen fra Odense, som kørte om danmarksmesterskabet da bilen var ny.

Motorklubben har tilrettelagt hele arrangementet, så det kan efterkomme alle corona-restriktioner. I forvejen er sporten corona-venlig, da deltagerne jo kører rundt på vejene med 2 personer i hver bil, og med 1 minuts mellemrum. Ved start og mål deles deltagerne op i 2 halvdele, som ikke kommer i nærheden af hinanden, og den sædvanlige præmiemiddag ved afslutning bliver erstattet af en fransk take-away hot-dog.

Tilmeldingsfristen udløber fredag, den 16. april.

Der er fremstillet et kort over løbsområdet, hvor steder og tidspunkter er indtegnet. Skulle man være interesseret i at tage på en lille skovtur, og se på de prægtige biler, kan man hente materialet på www.mkc-sport.dk, under publikumsinfo. 

Løbsledelsen, Motorklubben Centrum 

Hit Counter