Serie hver tirsdag   

 

Folk bag rallysporten

Ole Stig 

Hvad er din funktion i rallysporten?

Jeg er dommer 1 – 2 gange om året og derudover deltager jeg i klubbens løbsledelser, typisk som sekretariat og på DSR 1 den 17.04 er jeg også sikkerhedschef. 

 

Hvordan startede du med motorsport?

Jeg startede med at kører orienteringsløb tilbage i 1986, manøvreprøver (klubrally) begyndte jeg på i 1991.


 

Masser af frisk luft til Rally-nybegyndere i Tønder
Klubrally 
23/03/09
Der var dømt friske vinde og næsten kuling da Motor Sport Sønderjylland, havde indbudt håbefulde Rally-nubegyndere til Klubrally kursus hos Hydro Aluminium Præcision Tubing i Tønder i Søndags.

Jens Chr. Frandsen, og Kurt Christensen havde hele deres stab af officials, med helt fra Als. I alt ca. 20 mand var mødt op. Heraf var der 4 kompatanter til evt. at forsøge sig med Klubrally, og hvem ved, måske senere rigtig rally.


4 håbefulde, måske nye rallykøre, sto klar til kamp, for dem var det allerførste gang at kør i en rigtig rallybil. Yderst til venstre Jens Chr. Brodersen, Michael Møgelgard, socialpedagog fra Sønderborg, Lars Christensen, og yderst til højre, Stefan Lønholm.
(Foto: m-s-s.dk)

De fire nye rallyfolk, Michael Møgelgaard, Jens Chr. Brodersen, Stefan Lønholm, Lars Christensen, alle fra Sønderborg, mødte op med glans i øjnene, for nu skulle de prøve at køre rally, noget de havde drømt om i rigtig lang tid. Dog skulle de styre deres lyster en stund, for først var der ca. en times teori, som skulle forstås, inden de kunne komme ud i bilerne.

Da de 4 fra Sønderborg ikke selv havde biler med fik de lov til at køre med som 2. kørere i biler, som andre, mere erfarne rallykørere medbragte. Stefan Lønholm udtrykte, at det var "Rigtig Meget Fedt" da han lidt fortumlet stavrede ud af sikkerhedsselerne og styrthjælmen. Jens Chr. Brodersen, var ligbleg i ansigtet, og kunne knapt sige, "Det var fedt DA"

Lars Christensen, havde før prøvet, efter hans udtryk " Det der var værre", men i hans ansigt stod der noget helt andet! Håret stod næsten ud gennem hjælmen, og det han sagde, var ikke sammenhængende, så rystet var han.

Michael Møgelgaard, Socialpædagog, fik dog kun lidt mere kulør i ansigtet, af den ophidsende tur.


Lars Christensen fra Sønderborg var lidt betuttet før han havde kørt turen i denne rigtige rallybil. Ole Stig, som er ejeren er ved at fastgøre Lars til bilen.
(Foto: m-s-s.dk)

Jeg tror at de nye fik lidt at tænke på i fremtiden. Hvem ved måske dukker de op til alle vore Klubrally arrangementer rundt omkring i landsdelen. Heraf er det næste i Padborg d. 19 april i Padborg. Se også M-S-S.dk for andre arrangementer.

Blandt de lettere øvede deltog: Ole Stig Pedersen og Thommas Rasmussen. de to konkurerede med hinanden og følgende tider blev opnået.

Prøve 1. Ole Stig i tiden 1,56 min, Thommas Rasmussen i tiden 2,27 min,
Prøve 2. Ole Stig i tiden 1,51 min, Thommas Rasmussen i tiden 3,15 min.

Dermed vandt Ole Stig dagens konkurance, dog med mange forskellige 2. kørere. Lige som Thommas også kørte med nye deltagere.

Anders T. Jensen

Motorsporten.dk

 

 

Hvad har været højdepunktet/erne i din karriere?

Jeg har vundet flere mesterskaber i klubrally og sølv i DASU Minirally

Jeg har også været formand for SIU (DASU sikkerhedsudvalg).

Var den første formand i MSS – Motor Sport Sønderjylland. 

Hvad har været lavpunktet/erne i din karriere?

Det har været sæsonen 2010 i minirally, hvor jeg satte bilen i træerne 2 gange.

  

Hvilken klub og hjemby, og hvilke licenser har du?

 Nu er jeg medlem af MNJ – Motorsport Nordjylland og bor lidt uden for Hobro.

Jeg har en 302, 324, 373, 354, 353 og 615 

 

Hvad beskæftiger du dig med, når du ikke arbejder med motorsport?

Familie, kæreste og motion.

 

Hvor gammel er du, og hvordan er din familiesituation?

Jeg er 55 år og fraskilt (nyligt).

   

Hvad kører du i privat?

BMW 225 XE

 

Hvad er det, der fascinerer dig ved sporten?

Det sociale, viden og de udfordringer man møder undervejs.

  Foto: Allan Post m.fl.

  

Hit Counter