Nu er foråret kommet, og mere følger  

For mange indehavere af klassiske biler er 15. marts en skilledato. Det er nemlig den dato, hvor bilforsikringen igen dækker når bilen er på landevejen.

En anden skilledag hvert år, og som vi er rigtig mange der ser frem til, er det første løb i CC-Cars DASU Classic-serien, og i år er vist ingen undtagelse, når man tænker på, hvad vi alle har været igennem det seneste år.

Men det er ganske vist – den 24. april 2021 løber 1. afdeling af CC-Cars DASU Classic af stablen i Odense med Motorklubben Centrum som arrangør, og det bliver forhåbentligt et brag af et løb. Ud over det er 1. afdeling af CC-Cars DASU Classic, er det også 1. afdeling af NEZ – en slags nordeuropæisk mesterskab, som omfatter lande som Sverige, Norge, Finland, Rusland, Tyskland, Polen og de baltiske lande. Som om det ikke er nok, så er løbet af FIA også blevet nomineret til at være kvalifikationsløb til FIA Classic Trophy, hvor finaleløbet afholdes i Polen til november, og et hollandsk hold har allerede tilmeldt sig, med en kortlæser fra det vestlige Canada, ligesom et par svenske hold er på vej med at melde sig til.  

Starten er henlagt til seriens sponsor – CC-Cars, som har en filial i Odense, på Odensevej 427, 5220 Odense SØ, hvor der som sædvanlig vil være en kop kaffe og et rundstykke til deltagerne inden starten. Der vil naturligvis også være mange fine biler at kigge på, og skulle man forelske sig i en af dem, er der også mulighed for at skrive slutseddel med det samme. For at komme til indgangen hos CC-Cars må man dreje ind ad Avlsskovvej, og bag om bygningen.   

Første deltager starter ud på den 215 km lange rute klokken 10.00, men inden da har bilerne gennemgået en teknisk kontrol, så det sikres, at lys og bremser virker, ligesom det kontrolleres, at der forefindes ildslukker og advarselstrekant i hver bil.

Fra morgenstunden vil der også være mange andre klassiske biler og andre specialbiler på Nyborgvej ved CC-Cars. Veteranbilklubber, mærkevareklubber og deltagere i de ugentlige ”havnemøder” rundt om på Fyn vil være inviterede, og vil gratis få udleveret et kort over løbsområdet. På kortet vil der være indtegnet nogle strategiske steder ledsaget af nogle cirka-tidspunkter, så de har mulighed for at køre ud i det smukke fynske landskab, og se feltet undervejs i løbet. Der er selvfølgelig også den mulighed at være med i løbet som deltager, idet der er oprettet en særlig begynderklasse.

Størstedelen af CC-Cars DASU Classic-løbet er henlagt til det smukke Hindsholm, og nogle gange kommer deltagerne helt tæt på Storebælt. På Hindsholm er også indlagt en frokostpause, inden feltet kører mod syd til Kerteminde, hvor der vil være en lille toiletpause ved lystbådehavnen.  


Det smukke Hindsholm

Mål efter løbet er henlagt til Ryslinge forsamlingshus, og ruten går derfor fra Kerteminde via Langeskov, Årslev til Ravnholt, og derefter Sandager og til Ryslinge. I Årslev på Polymeren holdes der en lille pause, hvor deltagerne kan nyde en kop kaffe.

Hvis alt går vel vil hele arrangementet blive afsluttet med en middag, hvor præmierne til de vindende hold overrækkes.

Et filmhold fra Race-Media vil følge løbet fra start til mål, med henblik på produktion af udsendelser til TV 2´s regionalprogrammer samt TV3 og TV3 Plus, så hele vores sport kan blive promoveret noget mere. Denne mulighed er kun blevet mulig ved at nogle gode sponsorer er trådt til, heriblandt selvfølgelig CC-Cars, men også Aros forsikring og Dansk Lastvogns Udlejning. Endelig spæder den arrangerende klub – Motorklubben Centrum også pænt til.

Centrum og CC-Cars håber, at mange vil finde vej til Fyn til april, så vi kan vise et flot classic-felt mange gange i fjernsynet hen over sommeren, så tøv ikke med at tilmelde jer.

 


Før start ved et tidligere løb.

 

Hit Counter