DØDSFALD 

 

Per Asser Nielsen blev i en meget ung alder bidt af rallysporten, og bibeholdt interessen i hele sit liv, med rigtig mange venskaber i motorsportskredse. Per tabte i sidste uge desværre kampen mod cancer, i en alder af 73 år.  

Pers livslange ven og partner i rallysporten, Hans Kolby Hansen, har sat lidt ord på nogle af de gode minder, som han husker Per for.

 - Per og jeg mødtes første gang lige efter vi fik kørekort som 18-årige. Det var i Hvide Sande. Per startede med at køre manøvreprøver og isbaneløb i en Mini varevogn. Vi kæmpede mod hinanden,. Jeg kørte i en Ford Anglia varevogn.

Per fik senere en Austin Mini 1000, som vi sammen kørte en del  rallyløb i. Jeg husker specielt et Rally Monte Karlebo, vist nok sidst i 60´erne, hvor en hastighedsprøve med sne på Roskilde Ring, var højdepunktet. Året efter var banen desværre nedlagt.

Vi kørte også mange isbaneløb gennem årene, mod hinanden i hver sin bil, med kone og børn på bagsædet mellem prøverne. I 1972 fik vi kontrakt med Opel Danmark, hvor jeg blev førstekører og Per fik opgaven som co-driver.

Et af vores første løb i Opel Ascona var Rally Baltic, hvor Per før en bakketop sagde, “telefonpælene går lige ud”, og der regnede vi også med, at vejen gjorde. Men vejen svingede og vi parkerede ude på en mark ved siden af Zasada i Porsche 911.

AAS Jyllands Rally vandt vi med et sølle sekund foran Preben Kristoffersen,, hvilket fik BT til at rydde midtersiderne. I et andet løb benyttede Per sit fiskekort til Borris lejren ganske flittigt, og jeg tror vi havde Danmarks bedste noter på kryds og tværs af lejren, hvor der blev kørte hastighedsprøver.

Vi vandt DM dette år og Per besluttede, at stoppe som min co-driver, for at koncentrere sig om sit firma, og den voksende familie. Men venskabet beholdt vi, og i 2014 blev Per service manager for Jan Østergaards og min deltagelse i Rally Monte Carlo Historique, i min Lancia Fulvia. Med Per og hele teamets hjælp sikrede vi os en 20. plads generelt og nummer 3 i klassen.

Per fortsatte de efterfølgende år som servicechef helt frem til 2019, hvor han måtte melde afbud på grund af sin begyndende kræftsygdom.

Vores fælles rally højdepunkter kom i 2018 0g 2019, hvor Per var co-driver for mig i Lancia Delta Integrale. Blandt andet med deltagelse i Eifel Rallye. Efter første hastighedsprøve i 2018, sagde Per,  at “det svingede kommer lidt hurtigere end i 1972”.  

Per og jeg var trofaste tilskuere til de klassiske motorløb i både Århus og København.

Per´s milde sind, altid hjælpsomme tilgang og gode humor, vil altid blive husket og savnet af mange.

Ære være Pers minde!

 

af Henrik Larsson på vegne af Hans Kolby Hansen

 

Hit Counter