Søn og far med succes i rally
Oliver Saust og hans far Kenneth Saust fra Viby Sjælland kører for fremtiden og fortiden.

Det 20-årige rallytalent Oliver Saust fra Viby Sjælland og hans jævnaldrende codriver Peter Holm Rasmussen fra Kirke Hyllinge har for alvor fået gang i karrieren.

Efter en skidt sæson sidste år, hvor de bulede bilen slemt flere gange, har de i år kørt sig ind på en flot andenplads i danmarksmesterskabet for tunede biler under 1600 ccm, den såkaldte gruppe E. Desuden har de vundet guld i deres klasse i den prestigefyldte MinirallySyd-serie. Resultaterne er kørt hjem med en Opel Adam 1.4, som Oliver Saust selv med hjælp fra Peter Holm Rasmussen og venner byggede til 2019-sæsonen.


Oliver Saust fra Viby Sj. spås en stor karriere inden for rally. I år blev han sammen med codriver Peter Holm Rasmussen fra Kirke Hyllinge nr. 2 i DM for tunede biler under 1600 ccm i en Opel Adam. Med den rette bil og sponsorstøtte mener insidere, at parret kan nå langt

"Tanken er nu at tage en sæson mere i samme bil næste år, men nok med lidt forbedringer som kan gøre bilen endnu mere konkurrencedygtig," siger Oliver Saust, der som alle unge rallykørere godt kunne bruge flere sponsorer til den dyre sport.

"Oliver Saust er et fantastisk talent, der kan drive det langt," har en af Danmarks bedste codrivere gennem tiderne, Ole Frederiksen, Skibby, tidligere udtalt.


Historisk skønhed: Med denne knapt 45 år gamle Toyota Corolla Coupé vandt Kenneth Saust fra Viby Sj. og hans codriver Daniel Thuesen fra Glostrup guldmedalje i det historiske mesterskab for biler mellem 1300 og 1600 ccm. 

Hvor Oliver Saust har fremtiden foran sig, finder hans far Kenneth det sjovere at arbejde med fortiden, i hvert fald inden for motorsport. Kenneth Saust og hans svigersøn Daniel Thuesen fra Glostrup deltager med en knapt 45 år gammel Toyota Corolla Coupé i det historiske mesterskab for biler mellem 1300 og 1600 ccm. I år er det blevet til klassesejr i Hässleholms GP og guldmedalje i DM. Bilen deltog som ny i Rallye Monte-Carlo i 1977.

Både Kenneth Saust og Daniel Thuesen vil køre flere historiske løb med bilen i 2019.

 
Succes for familieteam: Peter Holm Rasmussen, Kirke Hyllinge, og Oliver Saust, Viby Sj, i hvide køredragter blev nummer to i DM i rally for tunende biler under 1600 ccm i deres Opel Adam. Daniel Thuesen, Glostrup, og Kenneth Saust, Viby Sj., i mørke køredragter vandt guld i historisk rally for biler mellem 1300 og 1600 ccm i deres 45 år gamle Toyota Corolla. Teamet fik hjælp året igennem fra deres mekanikere Theis og August.

 

Hit Counter