Boisen Motorsport viste flaget til sidste afdeling af DM

Lørdag d. 12. oktober blev 2019-sæsonens sidste løb kørt. Det blev en dag som hele rallyfeltet i Danmark vil huske som dagen, hvor der blev kørt på noget af det sværeste underlag i mands minde. Mange dages kraftig regn forud for løbet havde omdannet de, i forvejen vanskelige, hastighedsprøver til yderst udfordrende vejstrækninger med våde og mudrede veje. Enten kunne kørerne vælge at køre definsivt på de mudrede veje og håbe på, at andre lavede fejl velvidende, at det normalt ikke giver et topresultat, eller satse og give den fuld gas fra første meter.

Boisen Motorsport valgte, som kendetegnet har været hele sæsonen, at køre fuld attack fra første meter, men selvfølgelig med den nødvendige sikkerhedsmargin.

Kim Boisen og Louise Bang Christiansen havde allerede sikret sig DM-sejren i deres klasse forud for finaleløbet. Samtidig havde makkerparret mulighed for at sikre sig mesterskabet i Mini Rally Syd turneringen og en tredjeplads i det samlede DM 2019.  


Kim Boisen følte, at han sad på en rodeotyr på de mudrede veje – BMW’en var over det hele

”Med en 340 HK baghjulstrækker, var det ikke den letteste opgave at køre lørdagens rally. Jeg følte, at jeg sad på en rodeotyr på de mudrede veje, for hver gang jeg pressede BMW’en lidt smed den bagenden, så vi er glade for at køre en andenplads hjem” siger en lettet Kim Boisen.

Martin Johansen og Finn Thomsen har hele sæsonen kæmpet mod tre fabriksbyggede Skoda’er, som de ikke har kunnet røre i DM kampen. Men makkerparret kunne sikre sig en tredjeplads i Mini Rally Syd turneringen med et godt resultat.


Martin Johansen kørte sig med aggressiv og hurtig kørsel op på en fjerdeplads generelt.

Taktikken for Martin og Finn var at komme så langt frem i generalklassementet som muligt og dermed sikre sig tredjepladsen i Mini Rally Syd turneringen. Der var derfor lagt op til fuld gas fra starten for at se, om det kunne ryste nogle af de nærmeste konkurrenter. Taktikken lykkedes fuldt ud, med tider i toppen af feltet. Ved servicepausen lå holdet på en generelt fjerdeplads og den placering blev bevaret helt til mål.

”Det var første gang, at jeg kørte i bilen under så vanskelige forhold og jeg må sige, at jeg er imponeret over den performance bilen har vist under de forhold” siger en glad Martin Johansen efter løbet.


Boisen Motorsport havde besøg af to veloplagte repræsentanter fra Redbull til DM 6 i rally.

Til løbet i Haderslev havde Boisen Motorsport inviteret mange af teamets trofaste sponsorer ud at se rally og de blev vidner til et spændende rally, hvor begge teamets biler igen kom i mål i toppen af feltet.

Boisen Motorsport ser nu tilbage på en 2019 sæson, hvor begge biler er kommet i mål i toppen af feltet til alle DM løb. Resultatmæssigt kan Boisen Motorsport notere sig:

-       DM-guld, guld i Mini Rally Syd turneringen og bronze i det generelle danske mesterskab til Kim Boisen og Louise Bang Christiansen i deres BMW.

-       DM-fjerdeplads, bronze i Mini Rally Syd turneringen og en fjerdeplads i det generelle danske mesterskab til Martin Johansen og Finn Thomsen i deres Mitsubishi.

Nu er der vinterpause, hvor Boisen Motorsport gør klar til 2020-sæsonen. Her forventer teamet at vende tilbage i en R5 bil – vi vender tilbage når der er mere nyt på den front.

 

Hit Counter