Bent Mikkelsen fra Vejle vinder sit 2. Danmarksmesterskab på to år.

Dansk Automobil Sports Unions tidligere formand, Bent Mikkelsen, der er bosiddende i Bredballe, fandt efter sin tid som formand for dansk motorsport tid til at dyrke motorsporten lidt mere intenst end det var tilfældet under formandstiden. Det har nu foreløbig resulteret i to Danmarksmesterskaber, et i 2021 og et i 2022, men i hver sin gren af motorsporten - først i hillclimb og derefter i pålidelighedsløb.

 

Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen kørte et perfekt pålidelighedsløb på Fyn, og kunne køre hjem som Danmarksmestre 2022 (Foto: Viggo Johansen)

I 2019 genoptog Bent Mikkelsen i sin Honda Civic VTEC motorsportskarrieren med deltagelse i Danmarksmesterskaberne Hillclimb i klasse 4A. Det er klassen for biler fra perioden 1.1. 1977 til 31.12. 1990. I den første sæson kørte Bent Mikkelsen en flot DM-sølvmedalje hjem i klassen. 2020 sæsonen blev desværre aflyst på grund af Covid19 pandemien. Pausen blev brugt til at optimere bilen, så den var klar til sæson 2021.

Optimeringen af bilen gav pote. I 2021 lykkedes det at vinde Danmarksmesterskabet i klassen. Men som følge af nogle ændringer i det tekniske reglement, der ville kræve en større ombygning af bilen, besluttede han i 2022 at vende tilbage til regularity rally, også kaldet pålidelighedsløb.

Bent Mikkelsen har tidligere kørt pålidelighedsløb, bl.a., det store internationale Rallye Monte Carlo Historique 8 gange med forskellige medkørere, også kaldet 2. kørere. Til sæsonen 2022 blev der indgået samarbejde med Kurt Rasmussen fra Hammel. Kurt har mange års erfaring i motorsport, primært i orienteringssport og som sæsonen skred frem, det skulle vise sig at være et rigtig godt makkerskab.

Bent Mikkelsen, der er medlem af Horsens Automobil & Motor Klub, har sammen med Kurt Rasmussen deltaget i alle syv afdelinger af SONAX DASU Classic turneringen i den såkaldte Sport klasse, der er en af fire forskellige klasser. De fem afdelinger med bedste resultater tæller til Danmarksmesterskabet.

Danmarksmestrene er kåret. Fra venstre sølvmedaljevinderne Emilie Weber Wellendorf og Torben Weber Andersen - Guldmedaljevinderne Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen og til højre, bronzevinderne Kent Poulsen og Leif Poulsen. (Foto: Viggo Johansen)

Indtil sidste afdeling, der blev kørt den 29. oktober på Fyn, var der stor spænding i klassen, da det krævede en 1.plads for at være sikker på mesterskabet. Igennem hele sæsonen har Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen kæmpet om førstepladserne med det Sjællandske far/datterhold, Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf. 

Efter at nogle usikkerheder ved resultatberegningen i finaleløbet på Fyn var afklaret, kunne Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen bestige det øverste trin på podiet som vindere af løbet, og dermed også kåres som officielle Danmarksmestre i Sport klassen 2022.

Med to Danmarksmesterskaber i to forskellige motorsports discipliner på to år kan Bent Mikkelsen fra Bredballe som veteran i dansk motorsport kun være tilfreds med sin indsats i den fine Honda Civic VTEC fra 1990.

/Team Honda Classic, Bent Mikkelsen
VJ

Hit Counter