CASPER VENNING
PÅ ANDENPLADSEN
I HEKTISK FINALE


Sluttede sæson 2022 på sejrspodiet og tog hjem med DM-bronze

Casper Venning, Herlufmagle, satsede hårdt på at sikre sig en plads på sejrspodiet i Dansk Super Rally 2022, da finalerunden i weekenden blev kørt i og omkring Stoholm i Midtjylland.
Og dét lykkedes.

Casper Venning og Mikkel Krarup-Hansen (t.v.) klar til at fyre op under den rappe Renault Clio R3T i Stoholm.

 

Dels fordi han for første gang skulle køre med Mikkel Krarup-Hansen, Glumsø, som stand-in for den sædvanlige co-driver Kristian Birk, som var forhindret på grund af uddannelse. Og dels fordi skiftende vejrforhold gjorde det nødvendigt at tage chancer med dækmontering på hans Renault Clio R3T, for hastighedsprøverne ville måske være nogenlunde tørre, men de kunne også være pjaskvåde eller ekstremt mudrede.

Efter godt 150 kilometers kørsel fordelt på 13 hastighedsprøver sluttede Casper Venning i Rally Stoholm på en fin andenplads i sin klasse, og det var nok til at sikre ham en samlet tredjeplads og bronzemedalje i Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for RC4-biler.

Samtidig sluttede han på en samlet 8. plads og næstbedste RC4-kører i Dansk Super Rally, som er det officielle DIF Danmarksmesterskab

Fredagens fire hastighedsprøver var en regnvåd og mudret affære. Her giver Venning-holdet gas på vej rundt i Stoholm.

 

MAKKERPAR FOR
FØRSTE GANG
Da Casper Vennings sædvanlig co-driver Kristian Birk, Ringsted, på grund af et uddannelsesforløb måtte melde fra til finalerunden, trådte Mikkel Krarup-Hansen til som afløser, så slutopgøret i Stoholm blev dermed en debut for Casper og Mikkel som makkerpar.

Undervejs i Rally Stoholm kørte Casper Venning og Mikkel Krarup-Hansen sig støt frem mod podiepladserne.


- Men det gik rigtig fint, vi fandt hurtigt ind i en god rytme, fastslog Casper Venning efterfølgende, og tilføjede:
- Jeg lagde ud som jeg plejer, dog med skyldig hensyntagen til den silende "gardinregn« på rallyets fire hastighedsprøver fredag aften. Lørdag kørte vi de to første prøver med regndæk på baghjulene og slicks på de trækkende forhjul, da vi satsede på, at asfaltvejene ville tørre op. Dét gjorde de så ikke, så vores køretider blev ikke så gode, som vi havde håbet på.

Derimod var dækmonteringen på de efterfølgende hastighedsprøver til gengæld optimal. Først med regndæk på alle hjul på de følgende fire prøver og på de sidste tre med intermediatedæk.

- Med fire ekstra point for klassens næsthurtigste tid på rallyets powerstage sluttede vi på en andenplads i klassen foran vores nærmeste konkurrent, Oliver Saust på tredjepladsen, opsummerede Casper Venning.

Rallyprøverne blev kørt på både asfaltveje og grusveje. De sidstnævnte blev på grund af regn mudrede og meget udfordrende.

Forud for finalerunden havde Jacob Madsen og Line Nedergaard, Ruds Vedby/Horsens i Peugeot 208 Rally4, med fem klassesejre i træk taget føringen med Morten Fuhlendorf/Finn Thomsen, Randers/Outrup i Peugeot 208 Rally4, Oliver Saust/ Peter H. Rasmussen, Roskilde/Kr. Hyllinge i Opel Corsa Rally4, Casper Venning/Kristian Birk og Rasmus Sørensen/Mikkel Krarup-Hansen, Slangerup/Glumsø, i Opel Adam R2 på de følgende pladser.

Jacob Madsen tog i Stoholm med en sjette klassesejr DM-guldet, så bataljen om sølv og bronze stod mellem Fuhlendorf, Saust og Venning, da Rasmus Sørensen solgte sin bil efter de tre første DM-runder og dermed var ude af opgøret.
Fuhlendorf udgik af finalerunden, som endte med en andenplads til Casper Venning og en tredjeplads til Oliver Saust.
I det samlede medaljeopgør nåede Venning Motorsport målet, nemlig at slutte sæsonen 2022 på sejrspodiet.

Efter den 13'ende og sidste prøve kunne Casper Venning og Mikkel Krarup-Hansen rulle over målrampen med en andenplads i RC4-klassen.

- Og vi fortsætter i 2023 med samme bil og mandskab, sluttede en tilfreds Casper Venning efter den hektiske slutspurt.

___________________________
(Foto: specialpressen@gmail.com)

 

Hit Counter