Maveonde og bøjede fælge gjorde DM-finalen svær

 

Afslutningen på den danske rallysæson blev slet ikke, som GM Motorsport havde håbet på. Kombinationen af et maveonde hos chaufføren og bøjede fælge på teamets hurtige Skoda Fabia Rally2 Evo gjorde, at Marco Gersager og Ole R. Frederiksen sluttede weekendens Rally Stoholm på en generel femteplads – første gang i denne sæson, hvor teamet ikke kom på podiet.

 


Marco Gersager og Ole R. Frederiksen indledte Rally Stoholm med autografskrivning
 (foto: Jokum Tord Larsen).

 

"Rally Stoholm blev ikke helt vores weekend," indrømmer Marco Gersager. "Fredag aften, hvor vi skulle køre fire hastighedsprøver i mørket, var egentlig ganske god. Vi havde en lille snurretur på den anden hastighedsprøve, og vi havde ikke andre problemer end dem, som alle andre i feltet døjede med, nemlig kombinationen af rallybilens projektørlys og støvregnen, som gjorde det svært at se."

 

Marco Gersager, Ole R. Frederiksen og det øvrige GM Motorsport kunne gå til nattepause på en tredjeplads i Rally2-klassen for de hurtige firhjulstrækkere.

 

"Så ville skæbnen, at jeg i løbet af natten begyndte at kaste op, så jeg var helt drænet for energi, da vi skulle gøre klar til løbet lørdag morgen," siger Marco Gersager. "Vi fandt et nogenlunde tempo, hvor vi lå på tredjepladsen bag Kenneth Madsen og Michael Sørensen på de to forreste pladser og foran Ib Kragh på fjerdepladsen."

 


En punktering på højre forhjul gjorde, at Marco Gersager og Ole R. Frederiksen måtte kæmpe 
for at holde konkurrenterne bag sig (foto: Jokum Tord Larsen).

  

"Så ramte vi en kantmarkering, der var væltet og lå ude på vejen. Fælgen på det venstre forhjul blev bukket, mens vi fik en punktering på det højre forhjul. Vi kørte i mål på det flade dæk, men havde et stort tidstab. Vi røg ned som femmer, og da vi nu havde langt op til holdet på fjerdepladsen og masser afstand til dem på sjettepladsen, gjaldt det bare om at komme sikkert hjem."

 

Slutfacit blev en femteplads generelt for Marco Gersager og Ole R. Frederiksen, som i Rally2-klassen blev nummer fire.

 

"Det var et meget frustrerende og hårdt rally. Kenneth og Michael havde virkelig fundet noget fart i de lumske forhold, og hen over weekenden endte vi med fem bukkede fælge og én, som blev helt smadret i forbindelse med punkteringen," siger Marco Gersager.

 

Weekendens resultat i Rally Stoholm gav dog tilstrækkeligt med point til, at Marco Gersager sammen med Carina Møller – som var hans co-driver i forårssæsonen – tog bronzemedaljen i Rally4-klassen.

  

Hit Counter