En udfordring udover det almindelige

Christensen Motorsport deltog i weekenden i sidste afdeling af det Danske Mesterskab i Rally. Det blev kørt i området omkring Stoholm i Midtjylland. Teamet kører for Hjørring Automobilklub og deltog i deres gamle Volvo 242. Teamet sluttede efter 13 udfordrende prøver på totalt 152km som nr. 2 ud af 8 i klassen for Volvo original biler, og blev 34 generelt af 82 startende hold.


Foto: Niels Peder Terpager

Rally Stoholm er bare anden gang at teamet stiller til start i et DM rally. Sidste vi kørte et DM var i 2020. Så med minimal erfaring af at køre på DM Nivå, gav team sig på, hvad der skulle vise sig være et af de hårdeste DM rallys i flere år. Flere af Top kørerne i DM beskrev det som ekstremt svære forhold og krævende prøver.

Rallyet bestod af totalt 152 km fordelt på 13 Specialprøver. De første fire var fredag aften. I mørke og regn var det en krævende start, men vi kom godt igennem og havde ingen problemer med bilen. Så vi kunne gå til ro kl. 00.40 fredag aften. Lørdag kl. 9.04 begyndte vi på, hvad der skulle vise sig være en rigtig hård dag. Vi lå omkring en 3/4 plads i klassen under dagen og havde svært ved at stå fast ude på asfalten, vi havde gået med til at teste et nyt dækmærke for Volvo Euro Cup, og vi fik det ikke rigtig til at fungere, trods forsøg med lufttryk og andet, så glider vi rundt med op imod 130-140km/t ude på prøverne flere gange, til stor glæde for tilskuerne dog som elsker når man kører sidelæns. Men desværre ender det med en afkørsel på prøve 10 i en hurtig svingkombination ud igennem en række mindre træer, men Volvon holder til det og fælder flere træer, vi kommer hurtigt op igen, men tager det forsigtigt de sidste 4-5km, da vi har vibrationer i styretøjet. Vi har service direkte efter og får efterset bilen og vælger nu at byte til vores gamle dæk. Nu er der tre prøver tilbage og direkte ved første prøve så mærker vi med det samme stor forskel og pludselig har vi meget mere greb i dækken og vi kan kører meget hurtigere, vi er sammenlignet med tidligere på dagen op till 40 sek. Hurtigere per prøve. Så vi kører på de tre sidste prøver ind så meget tid at vi slutter på en 2. plads i klassen. Vi havde hele weekenden meget stor hjælp fra Møibæk Motorsport med Mad, overnatning, Reccebil og service. Samt Bøgeskov Motorsport som hjalp med Service og Reparation af bilen. Vi håber at kunne køre flere DM-rally i 2023, men det afhænger af at vi finder sponsorer.

Christensen Motorsport
Erik Christensen

 

Hit Counter