Afgørelsens time i Rally Stoholm

Vinderne af Dansk Super Rally og andre mesterskaber skal findes

 

Når deltagerne lørdag den 5. november om eftermiddagen triller i mål på Vestergade i Stoholm, vil man ikke blot kende navnene på vinderholdet i årets Rally Stoholm, men også vinderne af en række mesterskaber. For selv om flere titler er afgjort på forhånd, så hersker der stadig spænding inden årets sjette og sidste DM-rally.

 


Kenneth Madsen og Mette Felthaus fører Dansk Super Rally inden næste weekends Rally Stoholm

 

Det gælder ikke mindst i Dansk Super Rally. Siden 2017 har dette været mesterskabet, hvor rallyhold på tværs af biltyper og klasser har kæmpet om, hvem der er bedst i Danmark.

 

Sidste år var det Jacob Leutenberger Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), som tog sejren i Dansk Super Rally, og makkerparret er da også med i årets slutopgør. Men de er oppe mod hård modstand. Endda fra egne rækker. De forsvarende mestre starter i år for Glad Sport, som også tæller Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), og da sidstnævnte hold har præsteret at tage generalsejren i alle årets fem hidtil kørte DM-rallyer, ligger de på en solid førsteplads. Men en fodfejl på efterårsvejene i Fjendsområdet næste weekend kan spille esserne i hænderne på Jacob Leutenberger Madsen/Line Nedergaard.

 


Jacob Leutenberg Madsen og Line Nedergaard skal ved Rally Stoholm forsøge at forsvare sidste års samlede sejr i Rally Stoholm

De to mandskaber har på forhånd sikret sig DM-guldet i deres respektive klasser (RC2 og RC4), men i flere af de andre klasser kender vi først udfaldet af DM-opgøret, når Rally Stoholms 134 km hastighedsprøver er overstået.

 

I RN1 for de utunede rallybiler op til 1.600 cm3 bliver dagsformen ved Rally Stoholm afgørende. Jacob Egholm/Anders Michael Frederiksen (Kirke Hyllinge/Vig) fører med tre points forspring til Anders Kirkeby Hansen/Nicolai Aamann (Haderslev/Aalborg), og der er hele 30 points at kæmpe om.

 

Endnu tættere bliver det i RN5-klassen for de firhjulstrukne biler. Her har Nicki Aagaard Johansen/Mie Aagaard Johansen (begge Hatting) blot et point mere end Steen Andersen/Henrik Dernoff (Brøndby/Ringsted) på andenpladsen.

 


Nicki Aagaard Johansen og Mie Aagaard Johansen har et forspring på bare et point i RN5-klassen for de firhjulstrukne biler inden finaleweekenden

 

I RN2-klassen for de utunede rallybiler over 1.600 cm3 har Opel Corsa-holdet Jan Jacobsen/Kristian Flensbak Jørgensen (Holstebro/Aarhus) otte points forspring til Volvo-udfordrerne Søren Bøgeskov/Jens Bro Fisker (Hadsten/Østbirk). Også i Volvo Euro Cup og Shell Helix Historic Rally Cup findes årets mestre først under Rally Stoholm.

 

Rally Stoholm starter fredag den 4. november klokken 18.00 i Stoholm, og i løbet af de næste godt 24 timer følger 13 hastighedsprøver i Fjendsområdet, inden løbets vinderne kommer i mål lørdag den 5. november klokken 16.22 ligeledes i Stoholm.

 

 

 

Hit Counter