Traditionsrigt løb kårer jysk/fynske mestre i klubrally.

Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder lørdag d. 29. oktober op for Herregårdsløbet, som er finale for Jysk/fynsk mesterskab (JFM) i klubrally. Klubrally er indgangsvinklen til senere at få licens til at køre hastighedsprøverne i rally.

- Herregårdsløbet har været afviklet uafbrudt i over 50 år, oplyser løbsleder Preben Stensballe. - MNJ sætter derfor meget man power ind på, at traditionskæden ikke knækker. Vi har joket lidt med, at kun en kraftig efterårs-storm eller et heftigt snekaos kunne sætte kæppe i bilhjulene, men så blev det derimod en pandemi i 2020! Men vi er tilbage i fuld power, og traditionen tro med Aars som rallycentrum.....


Der er gjort plads til lidt flere pokaler hjemme hos Niels og Inger Bjerre.


Niels og Inger Bjerre har har hjemkørt et sikkert JFM-mesterskab i deres Peugeot 306 GTI 
allerede inden finalen på hjemmebane.

Niels Bjerre er sammen med hustruen Inger allerede kåret som jysk/fynske mestre i rallykategorien over 1.600 ccm. med klassede dæk: - Vi har været inde i en god stime med 3 klassesejre i træk. Ved JFM-semifinalen blev vi dog noget overrasket af det glatte underlag i regnvejret. Vi kunne slet ikke finde bid i asfalten med vores Peugeot 306 GTI og skøjtede derfor noget rundt, men vi fik heldigvis rettet op på problemerne i det afsluttende tørvejr.


Antoni Knoll og Marta Murkowska har fundet sig godt til rette med deres nye motorsports-venner
 
- JFM-slutspurten i rookie-klassen bliver en spændende oplevelse set med nordjyske briller, fortsætter Preben Stensballe. - Vores nytilkomne polske kørerduo, Antoni Knoll og Marta Murkowska (Peugeot 206 Gti) har fightet intenst med klubkammeraterne: Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen (Peugeot 106 Rallye). Begge mandskaber har 2 sejre med i bagagerummet til Herregårdsløbet, og i praksis vil den bedst placerede i JFM-finalen også være jysk/fynske mestre.


De polske finale-nerver bliver afgørende for Antoni Knoll og Marta Murkowska i deres 
Peugeot 206 Gti

- Sidste år måtte vi melde afbud til Herregårdsløbet grundet Covid-19, supplerer Antoni Knoll. - Vi havde ellers set frem til at køre på vores nye hjemmebane. Klubrally er ikke så udbredt i Polen, men det er god mulighed for at køre motorløb på et fornuftigt budget. Først og fremmest lærer man at holde hovedet koldt i pressede siutuationer, og samtidig har vi mødt stor imødekommenhed hos vores nye danske rally-venner.


Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen skal fighte om JFM-guld med MNJ-klubkammerater 

- Vi har fightet lidt gennem 2022-sæsonen med at få det rette flow i konkurrencerytmen, konstaterer Niclas Achard Henriksen. - Men det er også charmen ved at køre klubrally. På hver eneste prøve kan man score utilsigtede strafsekunder, og det bliver der ikke råd til i Herregårdsløbet!


MNJ-parret vil gå til makronerne på hjemmebane.

MNJ-parret, Kennet Larsen og Michael Thomsen, stiller desuden til start i deres heftige Volvo 850.

 

Volvo 850-parret, Kennet Larsen og Michael Thomsen, ser frem til Herregårdsløbet 2022

 

  • JFM-finalen er desuden støttet af Nordjysk Autoophug og 
    har rallycentrum hos 
    Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars, afslutter Preben Stensballe. - Herregårdsløbet 2022 byder på 6 prøvearealer i Aars nordlige industrikvarter, som hver køres 2 gange. Publikum kan søge informationer i rallycentrum.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

 

Hit Counter