Henrik Munk Hansen gav inden sæsonstart udtryk for at hvis skæbnen ville ,kunne det være en kæmpe oplevelse at deltage i DRM (Deutsche Rallye Meisterschaft der egentlig dækker over hele 7 mesterskaber men for Henrik`s Peugeot 106 s16 fra forrige årtusind gælder det altså DRM "Nationals" .Gennem sæsonen har hele/kun 4 co-drivers med Hollandsk/Canadisk baggrund deltaget først men ikke mindst Mark Schuitert siden Tiffany Macdonald og Ranu Van Ruth og til de sidste 2 Sietse Hendriks der dermed fik debut uden for NL.
Med det med co-drivers på plads manglede bare servicemand(skab) og det gjorde der til begge løb . Nu har sæsonen/pointene udviklet sig så jævnbyrdigt at alle i top ? teoretisk havde mulighed for podieplacering , så gælder det om at spille sin chance når udgangspunktet var en aktuel 4. plads med 99 point inden finalen mod førendes 122 OG 30 point + superstagepoint tildeles klassevis.
Cimbern Rallye blev afviklet så tæt på dansk jord at det ligefrem talte til flere danske mesterskaber . Trods oddsene - HELT ny mand i passagersædet ingen service og efterårsvejr lykkedes det ikke blot at fuldføre men ligefrem avancere til førnævnte 4. plads i DRM med en placering som 46. gen./2. klasse NC4 . Dermed var der også grundlag for at deltage i 3-städte rallye . Dette løb i 2022 "edition" er nok i en kategori for sig selv og kræver lige en uddybning . Det 58. løb i rækken burde nok egentlig hedde 3 lande Rallye dersom det afvikledes med prøver i både Tjekkiet , Østrig og Tyskland over 2 dage med skisportsbyen Waldkirchen i Bayern (D) som centrum .Dette med status af både Tysk , Østrisk & Tjekkisk mesterskab OG med fremtidig VM status før øje .Løbet startede med 3 prøver x2 ca. 60 km inde i Tjekkiet . Dette -oven i de 1200 km hjem til Jyderup og som nævnt uden service var lig med kørsel med bred sikkerhedsmargen - der er simpelthen for meget at miste hvis man træder ved siden af .Med fredag vel overstået stod alle op til øsregn lørdag og rigtig mange kæmpede forgæves mod omstændighederne . Det lykkedes dog holdet at kæmpe sig prøve 9 før de også mødte deres endeligt ved foden af en 300 m lang bakke.
Jeg citerer en anden dansk rallykører : " det var et sammenfald af uheldige omstændigheder der forårsagede ulykken" .I dette tilfælde : regnvejr/utilstrækkelige dæk / tydeligvis for høj fart dersom bilen "drifter" / umiddelbart inden prøven havde vi fuldtanket bilen OG under rekonnesering inden løbet havde man faktisk både fejet & spulet prøvet der stadig var meget glat og allerede var blevet neutraliseret som prøve 7. Held i uheld var det en prøve i Tyskland "kun" 14 km`s taxikørsel fra servicepladsen . Trods alt rakte points ved sæsonfinalen til en 6. plads i debutåret i DRM ,måske venter der mere eventyr på den anden side af de kommende mange timer`s opretning efter denne smutter.

Stillingen i DRM National

WP 9 D
WP 8 AUT
WP 1 2 3 5 CZ
Henrik Munk Hansen

 

 

 

 

 

 

Hit Counter