En ny bil i klassen
Til Rally Stoholm er der en ny bil i klasse R4.   

Tom L Petersen og Steen K Larsen der tidligere kørte i Volvo 244 har sammen med gode hjælpere, henover vinteren og foråret genopbygget en Subaru Impreza wrx sti gr N, som har været gemt væk i 8 år.  

 

Bilen blev afhentet som et byggesæt (uden manual) som skrog og 7 paller med stumper.  At samle sådan en bil, hvor man ikke selv havde skilt den ad og uden nogen forudgående kendskab, har været en meget stor opgave,  men med fælles hjælp fra alle i det lille team og gode råd udefra, og så et meget stort antal timer stod der i foråret 2022 endelig en rullende bil klar til rallysyns processen.  

Undervejs fik vi god hjælp fra Kaj Kristensen automobiler (Max)  i Svenstrup, og en meget stor hjælp af Skasser en Subaru specialist fra Randers, der er blevet ringet op en del gange, og en tur hos KK Tuning, og besøg af Heino Mejer  nogle gange, og lige en tur til Sverige for at få motorstyring til at virke var nødvendig, og så har jeg snakket med samtlige tidligere Subaru folk i Danmark, og været heldig at Jesper Jensen boede tæt på, så jeg kunne køre ind og se når jeg var i tvivl om hvordan noget var samlet, og sådan blev det ved i et stykke tid.   

Bilen kom således til start første gang til Yding sprint, hvor man konstaterede en del hjemme opgaver efterfølgende, og igen i Ålborg, hvor turbo og differentiale teknikken drillede meget, og så sidst i Sprintet i Juelsminde , hvor bilen holdte nogenlunde fint, men der dog kom dog en defekt turbo til sidst. 

Men hver gang deltaget med holdingen, at finde alle de løse ender og fejl, som er en del af sådan et projekt og den kun bliver bedre hver gang.  En fordel er dog så at man ved hvor alle skruer på bilen er og det bliver godt fremover.   Det sidste skulle nu være lavet og man føler sig klar til at forsøge et rigtigt rally med bilen.   

Teamet har ikke været til start i et rally siden 2021 hvor det jo sluttede med et DM i den rød/hvide Volvo, og da man aldrig har kørt rally i en 4 hjuls trukket turbobil, det bliver en stor udfordring at komme til start i den nye bil. så er det med stor spænding i det lille team at man stiller op til rallyet.

Der er meget at lære om at køre sådan en bil, og det er en hurtig klasse, så der er ingen chancer for nogle fine placeringer, men kan vi gennemføre løbet, er vi mere end glade.    

Stoholm rally er i år et meget flot arrangeret motorløb, som er lavet af en stor gruppe aktive mennesker i klubberne KOM og RAS sammen med Jan og Jeanette fra JP Racing og det bliver helt sikkert et brag af en finale for rally sæson 2022. Løbet starter med nogle spændende aftenprøver, og fortsætter ud over lørdagen, og det er et langt løb, med en masse grus på, så der bliver en masse at se på for tilskuerne.

Mange har fulgt med i processen med bilen på vores facebook side: https://www.facebook.com/petersensmotorsport  og give god support til humøret undervejs i forløbet. 

Så glæder os meget til at endelig komme ud og køre ”rigtigt” i den hvide Sub bil. 

Sportslig hilsen Tom, Steen og Jette.    www.petersenmotorsport.dk   

 Billedserie fra opbygningen:

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Hit Counter