Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen kom hjem fra Tyskland

med endnu en sejr til Rally Team Mejer. 
Fredag den 30. september og lørdag den 1. oktober blev femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally kørt i Cimbern Rallye i Schleswig-Holsten. Fra Rally Team Mejer deltog Kurt Mejer i sin Volvo 242 Turbo. Denne gang havde han en ny codriver med i passagersædet, da hans sædvanlige sidemand Steen Bøgelund var forhindret.


Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen har inden mørkets frembrug fredag aften fået de kraftige projektører monteret

De to herrer i bilen fandt hurtigt det gode samarbejde der kræves for at nå topresultater i rally. Specielt på de meget smalle og snoede veje i Nordtyskland er samarbejdet vigtigt, da mange af svingene ligger tæt og er ”blinde”, som man kalder det i rallysporten, når man på grund af hegn eller skråninger ikke på forhånd kan overskue vejforløbet hverken før, i eller efter svinget. Derfor skal chaufføren stole blindt på de informationer han får fra codriveren. 

Cimbern Rallye var præget af blandet vejr med både tørre og meget våde veje, så det var vanskeligt at vælge de rigtige dæk til hver enkelt hastighedsprøve. På grund af de våde vejr var der en del som ikke kunne holde bilen på asfalten og havde afkørsler som gav afbrydelser af hastighedsprøverne. Det betyder rødt flag, og så får man det der kaldes en kalkuleret tid, altså ikke en reel tid, som det normalt ville have taget at køre hastighedsprøven igennem. Det ramte Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen et par gange, med det resultat at deres kalkulerede tider var meget dårligere end den reelle tid de ellers kørte hastighedsprøven på i den anden af to gennemkørsler.


Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen kørte gode tider i de mørke timer fredag aften i Cimbern Rallye 2022

Resultatet efter løbet viser, trods tidsvirvarret, at alt fungerede for Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen. De kunne køre hjem til Horsens med endnu en 1. plads i klasse national 9 for historiske biler. Resultatet havde dog ikke den store betydning for Danmarksmesterskabet, da Kurt Mejer allerede efter de første fire afdelinger af mesterskabet, og inden Cimbern Rallye var Danmarksmester i klasse national 9 sammen med sin faste makker, Steen Bøgelund fra Vejle.

Kurt Mejer har i 2022 desuden deltaget i det historiske hillclimb mesterskab, og her kunne han efter sidste afdeling køre hjem med en sølvmedalje i klasse 7B, samt en sølvmedalje i det generelle Danmarksmesterskab i hillclimb, på tværs af alle klasser.


Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen havde godt styr på de våde tyske veje i Cimbern Rallye 2022

Cimbern Rallye 2022 var teamets sidste aktivitet i 2022. Planerne for 2023 er endnu ikke fastlagt, så teamet venter med at melde noget ud om fremtiden, til planerne for det samlede team, bestående af Kurt Mejer, Heino Mejer og Rene Mejer ligger fast.

/Rally Team Mejer
 Foto, Niels Peder Terpager

 

Hit Counter