JACOB EGHOLM OG
ANDERS FREDERIKSEN
FØRER DM-OPGØRET
TRODS PROBLEMER


Sluttede i semifinalen Cimbern Rallye på en andenplads


Jacob Egholm og Anders Frederiksen havde fart på og vandt syv ud af 10 hastighedsprøver i Cimbern Rallye.


For Jacob Egholm og Anders Frederiksen, Kirke Hyllinge/Vig, fik årets femte DM-runde i det slesvigske Rallye Cimbern ikke helt det resultat, som de fra starten havde satset på i deres Opel Adam Gr. E. De måtte nøjes med en andenplads efter de regerende mestre Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann, Haderslev/Aalborg, i Ford Fiesta. Men i den samlede stilling fører de stadig an i opgøret om det danske mesterskab.

Forud for den femte runde førte sjællænderne med 97 point foran det jydske hold med 89 point. Men med syv ud af 10 prøvesejre og en andenplads i Rally National 1-klassen har de fortsat føringen med 120 point foran mestrene fra Jylland med 118 point.
Dermed er der streget op til et skarpt opgør mellem kombattanterne i finalerunden Rally Stoholm den 4.-5- november.


På trods af springende hjorte, bremsesvigt, køretekniske  vanskeligheder og et prøvestop fik Egholm og Frederiksen indhentet meget af det tabte

På Cimbern-rallyets indledende hastighedsprøver blev den sjællandske duo konfronteret med først springende hjorte og et par anspændte køretekniske episoder. Dernæst blev der flaget med rødt og givet fair tid og på en senere prøve gik bremsepedalen i bund på grund af et lækkende bremserør. Desuden fik et meget skiftende vejrlig med stedvis styrtregn indflydelse på rallyets forløb.

- Hjortene, der sprang rundt på vejen, kostede os tid, og da bilen sidenhen mistede bremsetryk, var jeg nødt til at sænke farten. Mens vi var på SS5 blev vi tilmed stoppet, da der blev flaget med rødt på grund af en anden deltagers afkørsel. Vi fik derfor en såkaldt fair tid, forklarede Jacob Egholm efterfølgende.


På de første prøver efter at have fået udbedret lækagen på bremsesystemet, var Jacob Egholm lidt usikker på, om han kunne stole på sine bremser. Men farten blev hurtigt sat op igen

Cimbern Rallye blev for Egholm og Frederiksen både udfordrende og et tæt opgør med Ford-holdet, som før starten på rallyets sidste seks prøver var 10 sekunder hurtigere, og før de sidste tre prøver endda 16 sekunder hurtigere end Opel-holdet.
Det fik Jacob og Anders til at lægge sig ekstra i selerne, så de efter den sidste servicepause vandt alle prøver inklusive powerstagen.
På rallyets sidste tre prøver fik Jacob Egholm reduceret konkurrenternes forspring med 21 sekunder ind og troede sig dermed i en førerposition, men ved målet i Súderbrarup viste det sig, at der var tildelt nye fair tider, hvilket gav Opel-holdet en 7,1 sekunder langsommere tid end Ford-holdet.
Derved sluttede Egholm og Frederiksen tre sekunder efter dagens klassevinder i Ford Fiesta.
- Jeg ved ikke, hvorfor vi fik en langsommere fair tid, men vi fører dog stadig i den samlede stilling og tager til Stoholm for at gøre rent bord, tilføjede Jacob Egholm.


Jacob Egholm og Anders Frederiksen kørte over målrampen med en andenplads og fortsat føring i Rally National 1-klassen.


Jacob Egholm kan sammen med sin co-driver se frem til et skarpt opgør i finalerunden, Rally Stoholm, primo november

(Foto: specialpress@gmail.com)

Hit Counter