RALLYE CIMBERN;
TÆT POINTOPGØR
MED MANDEFALD


Venning Motorsport gik glip af chancen for en markant pointforbedring


Casper Venning og Kristian Birk havde chancen for at overtage andenpladsen i RC4-opgøret, men gled desværre af i forsøget.

På seks ud af 10 hastighedsprøver i årets femte DM-runde i det slesvigske Rallye Cimbern var Venning Motorsport med helt fremme i RC4-klassen.
Casper Venning og Kristian Birk, Herlufmagle/Ringsted, kørte på to af fredagens fire prøver deres Renault Clio R3T i mål som klassens tredjehurtigste og fortsatte i højt tempo på de tre første af lørdagens prøver.
Jacob Madsen og Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang, var i deres Peugeot 208 Rally4 i front fra start til mål, og bag dem dystede Oliver Saust, Roskilde, i Opel Corsa Rally4 og Casper Venning om de følgende placeringer i Top-3.
Da Oliver Saust gled af sporet på den syvende prøve og "parkerede" sin bil i blød markjord, havde Casper Venning og Kristian Birk med to andenhurtigste danske placeringer i træk chancen for en gedigen forbedring af deres position kampen om sølv og bronze i RC4-klassen.


Efter fredagens fire hastighedsprøver fik Casper Venning mere og mere fart på sin Renault Clio og det hele spillede planmæssigt for teamet indtil DM-rundens næstsidste hastighedsprøve.

HAVDE CHANCEN FOR AVANCERING
På fredagens fire prøver stillede klassens førende trio til start med tre forskellige dækmonteringer. Jacob Madsen på regnvejrsdæk på sin Peugeot, Oliver Saust på tørvejrsdæk på sin Opel og Casper Venning intermediatedæk på sin Clio. Alligevel kørte alle tre stærkt i mørket på de smalle, snoede og stedvis fedtede veje omkring Süderbrarup.
Lørdag fortsatte Saust og Venning kampen om sølv- og bronzepladserne i DM-opgøret.
Et skiftende vejr med periodisk øsende regn vendte imidlertid op og ned på situationen i RC4-klassens top. Efter Oliver Sausts sortie øjnede Casper Venning og Kristian Birk chancen for et avancement i den samlede DM-pointstilling. Inden starten i Slesvig var Oliver Saust, der havde Karsten Isaksen, Egtved, som stand-in for co-driver Peter H. Rasmussen, Skibby, kun fire point foran Casper Venning og Kristian Birk.
Med en andenplads og point fra rallyets powerstage kunne Venning-teamet teoretisk forbedre dets pointstilling med 19-22 point og dermed stille til start i finalerunden med et markant forspring til Oliver Saust og dermed en større chance for at vinde DM-sølvet.
Pointmæssigt var Jacob Madsen og Line Nedergaard allerede efter Rallye Cimbern udenfor rækkevidde, og kunne med et solidt pointforspring vende hjem fra Slesvig som guldvindere og Danmarksmestre i RC4-klassen. Så det er sølv og bronze, der skal køres om i finalerunden.


På seks af rallyets 10 hastighedsprøver var Casper Venning og Kristian Birk anden- eller tredjehurtigste danske hold.


På SS8 ramte strejfede Casper Venning noget, som skrammede en dør og en skærm i venstre side, men det var glideturen på SS9, som sendte dem ud af løbet.

GLED PÅ DEN VÅDE ASFALT
På lørdagens næstsidste prøve vendte situationen igen, da Casper Venning kom for hurtigt ind i et sving. Han fik ganske vist bremset farten ned, men fik bare ikke hjulene til at rotere igen på den regnvåde asfalt, så bilen gled ud over en grøftekant, borede fronten ned i en tilstødende mark og endte med de drivende forhjul hængende frit i luften. Dermed sluttede fartfesten for hans og Kristians vedkommende.
- Vi var forberedt på, at det kunne regne og blive glat, og vi havde en kombination af tørvejrs- og intermediatedæk på for og bag og havde desuden to ekstra regnvejrsdæk i bilen, så vi kunne skifte i tilfælde af regnvejr.
Men det begyndte først at øse ned, mens vi ventede ved starten på SS9, og da var det for sent til at skifte hjul, forklarede Casper efter den ærgerlige slutning på dagens indsats.
- Vi havde passeret Olivers strandede bil og vidste, at det var glat, så vi skulle bare i mål for at overtage andenpladsen efter Jacob Madsen. Der var bare for meget vand på vejen i det sving, så den smutter var mit ansvar, tilføjede han.

I stedet blev det Morten Fuhlendorf og Finn Thomsen, Randers/Outrup, som i Peugeot 208 Rally4 sikrede sig andenpladsen både i rallyet og i klassens samlede DM-stilling.
Venning Motorsport tog hjem for at udbedre de skrammer, som den driftssikre Clio R3T havde pådraget sig i dagens løb, så teamet er klar til aktion i finalerunden, Stoholm Rally den 4.-5. november. Teamet er således fortsat med i årets medaljeopgør!

 

 

____________________________________
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Hit Counter