Lørdag den 1. oktober 2022 var Lemvig og Omegns Motor Sport, med løbslederteamet Jan Kuipers og Herluf Bjerg, arrangør af Lemvig Classic, som var sjette afdeling af syv i SONAX DASU Classic turneringen – Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb.

Hjemstavnsforfatteren Erik Bertelsen fra Harboøre udgave i 1939 sin digtsamling, ”Blæst og blå vande”. Heri finder man visen, ”Limfjorden”, hvori første linje som bekendt begynder med ordene: ”Blæsten går frisk over Limfjordens vande”. Disse første ord i visen var meget betegnende for starten på årets 6. afdeling af Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb med start fra Lemtorpskolen i Lemvig, lørdag den 1. oktober.


De lokale kørere, Arne Lundgaard og Søren Kamp, Holstebro, kørte feltets ældste bil, en fin lyseblå Saab 93 fra 1963 til en 2. plads i Touring klassen.

I regn og rusk blev den første bil kl. 10:00 sendt ud på formiddagsetapen af løbet, som gik mod vest ad de små sogneveje via Vandborg, Ferring, Trans til en kort pause ved Høfde Q vest for Fjaltring. Her var der opklaring i vejret, og regnen var hørt op, så en del tilskuere havde samlet sig på parkeringspladsen ved høfden, for at se de gamle flotte biler. Efter pausen gik turen ind i landet tilbage til Lemtorp Skolen i Lemvig, hvor der var en times middagspause.

En solid frokost lagde grunden for det videre forløb, og dagens rute kunne fortsætte i området lige syd for Limfjorden over Oddesundbroen, for at intensiveres med et par krævende etaper omkring Boddum, Ydby, Helligsø og Gettrup, inden den afsluttende etape, efter en kort pause ved Draget, blev kørt på det smukke Thyholm.

Konkurrencen om Danmarksmesterskabet er mod slutningen af sæsonen afgjort i to, og intensiveret i de øvrige to af de fire klasser hvori der køres om et mesterskab. Op til sidste afdeling på Fyn den 29. oktober, er mesterskabet afgjort i Elite-klassen, hvor Poul og Egon Brøndum fra Randers har vundet mesterskabet med fire 1. pladser og en 2. plads i de første fem afdelinger. Poul og Egon Brøndum var desværre forhindret i at deltage i Lemvig Classic, men da kun fem af syv afdelinger er tællende til mesterskabet, er der ingen der kan indhente dem i de resterende løb.


Ægteparret Hanne og Poul Juhl-Godballe fra Ry i VW Golf GT, kunne køre hjem fra Lemvig med en klassesejr, og dermed et Danmarksmesterskab i Ekspert klassen.

Det samme gør sig gældende i Expert-klassen, hvor ægteparret Poul og Hanne Juhl-Godballe fra Ry trak det længste strå med en førsteplads, og kunne sætte maksimumpoint ind på kontoen. Med fire 1. pladser og en 2. plads, kan de tidligere Danmarksmestre fra 2021 i Sport klassen, ikke indhentes på point, og kan som første års deltagere i Expert klassen kalde sig Danmarksmestre i 2022.


Bent Mikkelsen og Kurt Rasmussen i Honda Civic trak sig sejrrigt ud af Lemvig Classic, og hoppede op på første pladsen i kampen om Danmarksmesterskabet.

I Sport klassen er mesterskabsplaceringerne endnu åbne, og bliver først endeligt afgjort i sidste afdeling. Her kæmpes kampen til det sidste mellem de i øjeblikket førende, Bent Mikkelsen, Vejle Øst og Kurt Rasmussen, Hammel i tæt opløb med far-datter teamet, Torben Weber Andersen, Holte og Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg. Blot 2 point adskiller dem inden sidste afdeling.


Arne Fasberg, med broderen Bent Fasberg i højresædet af den fine Hillmann Avenger fører mesterskabet i Touring klassen efter de første seks afdelinger af SONAX DASU Classic turneringen.

I Touring klassen, som efter denne afdeling føres af brødrene Arne Fasberg, Karlslunde og Bent Fasberg, Tune, er der ligeledes kamp til det sidste, hvor Hans-Jørgen Søgaard Andersen, Gravballe og Kaj Mikkelsen, Sporup med en god sidste afdeling, stadig kan nå at køre sig til mesterskabet i sidste afdeling.

/Lemvig og Omegns Motor Sport (LOMS)
Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk

Resultater

ELITE:  

EXPERT:  

SPORT:  

TOURING:  

ÅBEN:  

SPECIFIKATION 

 

Hit Counter