Ib Kragh: "Det bliver nogle af de bedste prøver."

 

Cimbern Rallye er næste opgave for Ib Kragh, co-driveren Ditte Kammersgaard og det øvrige IK Motorsport. Løbet finder sted godt 30 km syd for den dansk/tyske grænse og er næstsidste afdeling af såvel det tyske rallymesterskab som Dansk Super Rally.

 

 

"Vi kommer til at møde nogle af skrapsakkerne fra den tyske løbsserie, og det bliver nok vores sværeste løb i år," siger Ib Kragh, som ser frem til udfordringen.

 

"Det bliver nogle af de bedste hastighedsprøver i sæsonen. Cimbern Rallye og forgængeren Wikinger Rallye har altid været et specielt rally med sindssygt gode hastighedsprøver. Det er teknisk svære prøver, og man skal have en bil, som fungerer. Men man skal også være skarp som chauffør, og co-driveren skal også være klar."

 

85 mandskaber er tilmeldt Cimbern Rallye. 18 af disse er i Rally2-klassen, hvor IK Motorsport deltager med sin Hyundai i20N Rally2. Den danske del af dette felt er også blevet styrket.

 

"Michael Sørensen har meldt sin ankomst, så der skal hænges i, hvis vi skal opnå vores målsætning om at komme i top 3 blandt de danske hold," siger Ib Kragh. "Jeg kikker ikke så meget på vores tyske konkurrenter."

 

Cimbern Rally strækker sig over tre dage. Torsdag aften har deltagerne tre timers shakedown, inden det fredag eftermiddag går løs med de første fire hastighedsprøver, mens de sidste seks køres i løbet af lørdagen. I alt skal der køres 132 km hastighedsprøver.

"Det bliver godt at få noget kørsel i den nye bil inden løbet og finde et godt start-setup," siger Ib Kragh. "Vi har endnu ikke helt fundet det rette setup på bilen, men den er også så ny, at der ikke er megen viden at trække på fra Hyundai Motorsport. To af de fire hastighedsprøver fredag kommer til at foregå i mørke, og det bliver første gang, at vi skal prøve Hyundaien med lys på."

 

Ib Kragh
IK Motorsport

 

Hit Counter