26. september 2022: Pressemeddelelse fra Dansk Rally Club.

Ærespokal til Lene Jørgensen
Hyldet for fornem indsats for dansk rallysport

Lene Jørgensen, Rønnede, modtog søndag Arne Guldmarks Ærespokal udsat af Dansk Rally Club.


Lene Jørgensen, Rønnede, modtager Arne Guldmarks Ærespokal af Dansk Rally Klubs 
Finn Richardt (foto: Morten Dam, Specialpressen).

”Arne Guldmarks Ærespokal går til en person, der har ydet en særlig indsats for dansk rally, og det har Lene Jørgensen i den grad gjort,” udtaler Dansk Rally Clubs formand Jørgen Esbensen.

Han peger på, at Lene Jørgensen udover at have været rallycodriver med et danmarksmesterskab i 1984 har stået i spidsen for en lang række danske rallyer gennem fem årtier.

”Derudover har Lene Jørgensen ydet en kæmpeindsats for sikkerheden i dansk rally, både for kørere, tilskuere og officials,” udtaler Jørgen Esbensen.

Lene Jørgensen siger: ”Arne Guldmark hørte til topkørerne, ham så vi op til. Han var ofte samtaleemne ved aftensmaden i mit barndomshjem, så jeg er meget glad og stolt over at modtage denne pokal.”

Pokalen blev overrakt under ASK Hedelands rallysprint i Roskilde søndag, hvor en stor del af den danske rallyelite var til stede og hyldede pokalmodtageren.

Arne Guldmark prægede i 1960’erne dansk motorsport både som bane- og rallykører. Han var dansk mester på bane i 1961 og i rally i 1965 og fik en fornem femteplads i det 10.000 kilometer lange Tour d’Europe i 1962.

 

Hit Counter