SYDHAVSRALLY 2022
AFBRUDT I UTIDE

Men der var mesterskabspoint og præmier til rallyets vindere

Weekendens internationale Sydhavsrally 2022 på Lolland-Falster blev lørdag eftermiddag afbrudt i utide og deltagerne dirigereret til mål, fordi rallyets jury tillige med den overordnede bilsportsorganisation FIA og Dansk Automobil Sports Union ikke var tilfredse med rallyets standard og beordrede løbet stoppet.
Dermed blev kun seks ud af 10 hastighedsprøver gennemført som planlagt, og deltagerne blev via serviceområdet på Gedser Landevej lørdag eftermiddag dirigeret til mål ved Nykøbing F. Hallen.


Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, kørte deres Peugeot 208 R5 i mål som totalvindere af Au2parts Sydhavsrally 2022 ved Nykøbing F. Hallen.


Uenigheden mellem løbsledelsen og juryen skyldtes divergerende opfattelser af, hvilket beredskab, der af sikkerhedsmæssige grunde var påkrævet; hvorvidt det var nødvendigt at have en ambulance posteret ved prøvernes startsted.
Ifølge løbsledelsen tages sikkerheden i et Sydhavsrally bestemt alvorligt, og et eventuelt uheld med personskade ville under alle omstændigheder medføre en 112-alarm. I givet fald ville det være den tilkaldte ambulance, som skulle bringe eventuelle tilskadekomne til nærmeste hospital - ikke den ambulance juryen krævede posteret ved prøverne.


Marco Gersager og Ole Frederiksen, Solrød Strand/Skibby, slutede i deres farverige Skoda Fabia Rally2 EVO på andenpladsen i Au2parts Sydhavsrally 2022.


Da man ikke kunne nå til en fælles forståelse, krævede juryen med henvisning til FIA-reglementet og løbets status som tællende til FIA-turneringer, at blev rallyet stoppet.
Det afviste løbsleder John Larsen, der var indstillet på at gennemføre løbet som tællende alene til de danske mesterskaber.

For deltagerne sluttede rallyet, da Dansk Automobil Sports Union tilbagekaldte løbstilladelsen, mens der blev kørt på løbets syvende hastighedsprøve.
Sydhavsrally 2022 havde status som fjerde runde af DIF's officielle Danmarksmesterskab, Dansk Super Rally 2022, og til årets DASU-mesterskaber. Internationalt var det tællende til både Nordic Rally Championship og European Rally Trophee Scandinavia.

Situationen medførte at rallyets seks gennemførte - og i øvrigt meget hurtige - hastighedsprøver kom til at tælle til det endelige resultat, mens kun de fem første hastighedsprøver kom til at tælle til resultatet for NRC og ERT-turneringerne, fordi den internationale jury havde trukket sig.


Ib Kragh og Ditte Kammersgaard fulgte i deres Hyundai i20N de to førende kombattanter til dørs og sikrede sig en generel tredjeplads i det afbrudte Sydhavsrally.


Vindere af løbets generalklassement blev Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i Peugeot 208 R5, foran Marco Gersager og Ole Frederiksen, Solrød Strand/Skibby, i Skoda Fabia Rally2 EVO, og på tredjepladsen Ib Kragh og Ditte Kammersgaard, Juelsminde/København N, i Hyundai i20N Rally2.
___________

(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Hit Counter