4. RUNDE AF DANSK SUPER RALLY 2022
- AU2PARTS SYDHAVSRALLY - AFVIKLES
LØRDAG DEN 10.9. PÅ LOLLAND-FALSTER

Nykøbing F. MotorSport står den 9.-10. september for afviklingen af AU2PARTS SYDHAVSRALLY 2022, som er en pointtællende runde til Dansk Idrætsforbunds officielle danske mesterskab i rally, som denne gang køres på Lolland-Falster.  
Sydhavsrallyet køres for tredje år i træk og tæller denne gang som den fjerde af årets seks tællende løb til Dansk Super Rally 2022.


Efter tre af de seks tællende runder har Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, taget føringen i Dansk Super Rally 2022 og starter som første vogn i lørdagens Au2parts Sydhavsrally i Nykøbing F.

Den danske rally elite mødes fredag den 9. september i Nykøbing F. til et knivskarpt opgør i et 412 kilometer langt rally lørdag den 10. september med start og mål på Cementen ved Nykøbing F. Hallen. Rallyets serviceområde er placeret mellem to rundkørsler på den gamle Gedser Landevej ved Nykøbing F.
Undervejs skal deltagerne gennemføre 10 hastighedsprøver med en samlet længde på henved 135 kilometer fordelt på fem forskellige og afspærrede strækninger på henholdsvis Lolland og Falster. Hastighedsprøverne afvikles nordøst og sydvest for Nykøbing F.
Alle hastighedsprøverne afvikles på asfalterede veje. To af de fem strækninger har ikke tidligere været benyttet til hastighedsprøver.


Vindertrioen i mål på Cementen ved Nykøbing F. Hallen efter sidste års Au2parts Sydhavsrally.

Foruden en række tidligere danske rallymestre blandt de 56 startende hold vil der i feltet være udenlandske kørere eftersom Sydhavsrally 2022 også er tællende til såvel NRC - Nordic Rally Championship som til ERT - European Rally Trophee Scandinavia, der ligesom Dansk Super Rally køres under det internationale bilsportsforbund FIA's auspicier.
Desuden tæller Au2parts Sydhavsrallyet til Dansk Automobil Sports Unions DASU-mesterskaber og historisk rally.

Rallyfeltet i mål ved Nykøbing F. Hallen efter et skarpt pointopgør på Lolland-Falster i 2021.

 

Som i de foregående år står løbsleder John Larsen fra NFMS sammen med godt 200 officials og hjælpere bag afviklingen af den kommende DM-runde.

_____________________________
(Foto: Morten Dam, Specialpressen) 
 

 

Hit Counter