EC Sikring Juelsminde Sprint blev en succes

 

Lørdag eftermiddag blev EC Sikring Juelsminde Sprint afviklet i Juelsmindes gader, og det blev på mange måder en succes. Men succesen gav også arrangørgruppen bag løbet gevaldige udfordringer.

 


Der var rally- og sommerfest i Juelsminde under EC Sikring Juelsminde Sprint (foto: Jokum Tord Larsen).

 

 

”Vi blev måske ikke kvalt i, så dog hæmmet af vores egen succes,” siger initiativtager Ib Kragh om løbet. ”Da jeg fik ideen til løbet, var min tanke at flytte det Rallyshow, som tidligere blev afviklet i Fårvang, til Juelsminde. Den sportslige afvikling skulle Kjellerup og Omegns Motorklub også stå for, men hvor vi i Fårvang havde servicepladsen liggende klos op ad start- og målområdet, havde vi større afstand fra servicepladsen på Juelsminde Storstrand til starten i Jernbanegade. Det besværliggjorde tingene. Samtidig fik vi langt flere tilmeldinger – 81 – end vi havde turdet håbe på.”

 

Tidsplanen skred, og det endte med, at man måtte stryge såvel det femte ordinære heat som finalen.

 

”Vi havde en polititilladelse, hvor vi måtte køre frem til klokken 18.00, men med 20 minutter igen kunne vi se, at vi ikke kunne nå at afvikle finaleheatet, selv om det kun skulle have deltagelse af de 20 hurtigste,” siger Kenneth Svendsen.

 

Deltagerne tog beslutningen med forståelse og et stort smil. Og Juelsmindes borgere og de tusindvis af gæster, der i anledning af løbet var kommet til den idylliske havneby, gjorde det samme. Alle havde de fået godt seks timers fartfest i byens gader, hvor man kunne opleve utallige havefester med motorsport som baggrund.

 


Mens Ib Kragh krammer det håndlavede trofæ, Pottemageren i Juelsminde havde kreeret til det bedste hold, oversprøjtes han af konkurrenterne (foto: Jokum Tord Larsen).

 

 

I alt beskedenhed endte Ib Kragh med at vinde EC Sikring Juelsminde Sprint. Sammen med sin co-driver Ditte Kammersgaard gennemførte han de fire heats i sin nye Hyundai i20N Rally2 20 sekunder hurtigere end Anders Lysen/Mathilde Ladefoged, som i en splinterny Suzuki Swift R+ Evo tog andenpladsen, mens Carsen Jensen/Michael Fasterholt blev nummer tre i deres Peugeot 208 T16 R5.

Løbet var kun præget af to afkørsler, som alene medførte materiel skade. Klassevinderne i EC Sikring Juelsminde Sprint var:

 

Klasse 1: Ib Kragh/Ditte Kammersgaard, Juelsminde/København, Hyundai i20N Rally2.

Klasse 2: Jesper Bisted/Arly Larsen, Hedensted/Dianalund, Ford Fiesta Super 2000.

Klasse 3: Jesper Seehusen/Mathilde Andrea Seehusen, Frederikssund/Helsinge, Renault Clio III Max.

Klasse 4: Kenneth Kolbe/Margit Hansen, Slagelse/Slagelse, Ford Fiesta Rally4.

Klasse 5: Aage Jensen/Michael Vestergaard, Randers/Mørke, Peugeot 106.

Klasse 6: Michael Broberg Søresen/N. Broberg Sørensen, Låsby/Låsby, Opel Adam Cup.

Klasse 7: Kenneth Hansen/Steffen Frederiksen, Svebølle/Kalundborg, Renault Clio II.

Klasse 8: Ove Bøgeskov/Trine Meijer Thomsen, Herning/København, Mazda 323 GTX.

Klasse 9: Brian Johansen/Tina Andersen, Allingåbro/Allingåbro, Ford Escort.

Klasse 10: Jesper Nielsen/Klaus Damm Kristiansen, Ullerslev/Stenstrup, Peugeot 106.

Klasse 11: Henning Søgaard/Felix Simonsen, Kastrup/Kastrup, BMW M3 E36.

Klasse 14: Johnny Pedersen/Anders Steen, Slangerup/Roskilde, BMW M3 E30.

  

Alstrup

 

Hit Counter