Succesfuld test i ADAC Holsten Rallye

 

Midt imellem forberedelserne til lørdagen EC Sikring Juelsminde Sprint rev Ib Kragh i weekenden et par dage ud af kalenderen for sammen med Ditte Kammersgaard og det øvrige IK Motorsport at deltage i det nordtyske ADAC Holsten Rallye.

 


Hyundaien blev testet på forskelligt underlag, bl.a. beton

 

"Det var godt at få banket rusten af, men også godt at lære min nye Hyundai bedre at kende," siger Ib Kragh. "Jeg har jo kun kørt et løb med den, så det er rart at få noget fart i kroppen igen, inden det på lørdag går i gang i Juelsminde, og vi tager hul på efterårssæsonen."

 

ADAC Holsten Rallye er på mange måde et specielt løb. Det foregik på det store militære område Putlos, hvor der blev kørt på grus-, asfalt- og betonveje.

 

"Da jeg kørte min første DM-sæson tilbage i 1985, talte kalenderen en tysk løb, hvor der indgik nogle hastighedsprøver på Putlos-området," husker Ib Kragh. "Jeg kunne genkende nogle enkelte dele, men for tyskerne er området hverdagskost, for de bruger det til rally flere gange om året."

 

"Dennis Rostek, som vandt løbet foran mig, fortalte, at han slet ikke havde brug for noter. Men det havde Ditte og jeg. Tyskernes kendskab til området svarer vel til, hvis vi danske rallykører fem gange årligt kørte den store hastighedsprøve i grusgraven ved Gammelrand. Vel at mærke ti år i streg. Så ville udlændinge også have det svært."

 

Formålet med deltagelsen i ADAC Holsten Rallye var naturligvis ikke pokaljagt, men læring med den nye Hyundai i20N Rally2. Først kørtes to hastighedsprøver på 10 og 12 km i alt tre gange, inden de til sidst blev kombineret til en samlet hastighedsprøve på godt 20 km.

 

"Det var en hastighedsprøve, som gav dug på panden. Selv om der var flere steder med både hårnåle og grus, kørte vi hastighedsprøven på 12 minutter og ni sekunder. Det var fem sekunder langsommere end Dennis Rostek," fortæller Ib Kragh.

 

"Til de første prøver var det svært at finde de rette dæk, men da jeg fik mine hårdeste dæk på, kom der gang i bilen. Jeg fik også afprøvet nogle andre fjedre og en indstilling til det hårde betonunderlag, vi kørte på, og jeg må sige, at bilen bare kører, og det hele spiller fint. Nu skal vi bare have gjort den klar til løbet i Juelsminde på lørdag."

 

"I EC Sikring Juelsminde Sprint bliver der hård kamp. Anders Lysen kommer med en helt ny Suzuki Swift, og jeg er sikker på, at både han og bilen vil være stærke i byens gader. Men jeg tager udfordringen op."

 

IK

 

 

Hit Counter