JP Racing på podiet til 
Danmarks største og mest traditionsrige rallysprint
i Gammelrand ved Svebølle, Kalundborg.

I lørdags den 23. juli blev der afviklet Danmarks største rallysprint og igen i år deltog Jan Petersen, Stoholm i Pusle (Peugeot 208 T16) sammen med hans codriver Jeannette Kvick. Et løb som Jan har kørt tilbage i 90'erne og som Jeannette stort set altid har deltaget i siden hendes rally start i 2000.

 

"Egentlig havde vi planlagt at holde sommerfri fra rally da vi skal til Belgien og køre midt August men 20. Juli havde Jeannette fødselsdag og jeg kunne godt høre på hende at det trak lidt i hende at komme over og køre det. Så beslutningen blev taget i 11. time og drengene fra teamet blev spurgt om de ville med og ja så var det jo nemt at give Jeannette hendes fødselsdagsgave," fortæller Jan som oveni havde arrangeret at Jakob Pedersen, Sjørslev også skulle over at køre sprintet i hans Renault Twingo. "Jakob er en del af JP Racing hvor han skruer på Pusle når han ikke selv kører og her var der mulighed for at Jeannette kunne sidde ved siden af ham og hjælpe ham lidt da han er ny i rally efter at have kørt klubrally i mange år. Så vi slog to fluer med et smæk,"fortæller Jan videre.

 

Normalt tæller sprintet altid rigtig mange deltagere men 2 år med Covid19 hvor der ikke har været rally har sat sit præg, så feltet var reduceret til 43 fine biler hvoraf Jan og Jeannette kunne lægge ud som nr 3 generelt efter tidstagningen samtidig med, at Jakob og Jeannette avancerede fra startnr 40 til 25. Desværre for de to stoppede sprintet allerede i 2. heat da der knækkede en trækaksel. 

 

Så tilbage var der for Jan og Jeannette at kæmpe om at holde en podieplacering hvilket i sig selv var en udfordring da det regnede hele dagen og sprintet er kendt for sine ujævne veje - især olievejen som med sine bump giver alle deltagere nok at arbejde med bag rattet. 

 

Teamet slutter sprintet på en overbevisende 3. plads generelt og en 3. plads i klassen - en placering som begge er rigtig glade for: "Der er lidt prestige over at stå på podiet herovre da der er rigtig meget historie og tradition over det her løb så vi er rigtig stolte og glade over, at vi kunne holde stilen hele vejen igennem og at Pusle ikke lavede nogen problemer overhovedet fra start til slut så jeg er tosse glad for min fødselsdagsgave og den her pokal betyder lidt ekstra end alle andre," fortæller en glad Jeannette ved mål. 
 

 

Hit Counter