SUCCES FOR ÅRETS
KOMO RALLYSPRINT
I ØSENDE REGNVEJR


Efter dage med solvarme dage stod alt klar til det 35. KOMO Rallysprint hos NCC Roads i Gammelrand ved Svebølle lørdag den 23. juli, men da var solen forsvundet bag en konstant støvregn, som op ad dagen skiftede til silende regn. Det fik dog ingen indflydelse på afviklingen af rallysprintet, som blev kørt i højt tempo og mange tilskuere til det spektakulære show med fem 16,8 kilometer lange heat. Vejret til trods blev KOMO Rallysprint 2022 en succes.


Folketingsmedlem og bestyrelsesmedlem i Dansk Automobil Sports Union, Brigitte Klintskov Jerkel, åbnede sammen med rallyudvalgsmedlem Erik Jørgensen, sportsunionens formand, Henrik Møller Nielsen, og løbsleder Finn Højlund sprintshowet i Gammelrand.

Sprintet blev primært et hektisk opgør mellem de to lokale stjerner Kenneth Madsen fra Ruds Vedby i en 4-hjulstrukket Peugeot 208 R5 fra Team Glad Sport i Kalundborg og Simon Vallentin fra Svinninge i en ligeledes 4-hjulstrukket Hyundai i20 N R5 lejet hos et belgisk rallyteam - og Simon Vallentin sluttede som vinder af både generalklassementet og et afsluttende "Røverheat" med det fjerde heats fem hurtigste biler.


Til langt op ad dagen strømmede der stadig flere tilskuere til Gammelrand for at følge det spektakulære sprintløb.


Det våde lørdagsvejr blev ingen hindring for endnu en succesrig afvikling af KOMO Rallysprint.

- På trods af det våde vejr, fandt mange vej til Gammelrand, og med et kvalificeret skøn var der godt et par tusinde tilskuere, som fulgte dagens sprintopgør. Det var nærmest som sidst, da der blev kørt KOMO Rallysprint, konstaterede løbsleder Finn Højlund efterfølgende.
På grund af coronapandemien har sprintet ikke været kørt i de seneste to år. KOMO Rallysprint blev kørt første gang i 1985.


Simon Vallentin fra Svinninge vandt årets KOMO  Rallysprint efter fem hektiske sekunddueller med dels Kenneth Madsen fra Ruds Vedby og dels Jan Petersen fra Stoholm - alle i 4-hjulstrukne R5-biler.

Med hjælp fra omkring 100 frivillige blev der i dagene op til weekendens sprint bygget bane med chikaner, indhegnede publikumzoner, hospitalitytelte, serviceplads og parkeringsområder, start- og målbokse, afspærringer med mere - og siden ryddet op efter dagens fartshow, så arbejdet hos NCC Roads i Gammelrand mandag kunne genoptages som vanligt.

Så den vestsjællandske motorklub og løbsleder Finn Højlund kunne med tilfredshed sætte punktum for årets fartshow og se fremad mod KOMO Rallysprint 2023.
___________

FOTO: Morten Dam/Specialpressen

 

Hit Counter