SIMON VALLENTIN
VANDT OPGØRET
I GAMMELRAND


Fik barndomsdrøm opfyldt med dobbeltsejr i regnvådt KOMO Rallysprint

For den 31-årige rallykører Simon Vallentin fra Svinninge gik en barndomsdrøm i opfyldelse, da han lørdag stod på toppen af sejrspodiet efter en tæt fartduel i det 35. KOMO Rallysprint i Gammelrand ved Svebølle.

Syv gange har Simon Vallentin været med, og i det 35. KOMO Rallysprint lykkedes det ham at køre hjem med en dobbeltsejr.

I sin syvende start i det vestsjællandske sprintshow, stod han efter fem heat som vinder af generalklassementet og et afsluttende "Røverheat" med de fem hurtigste biler fra dagens fjerde heat.
- Jeg er fra barnsben kommet til KOMO Rallysprint og drømte om at være med. Og lige siden min første start i 2010 har målet været at vinde det. Nu lykkedes det, og jeg er ovenud lykkelig. Ikke blot for sejren, men også for den enorme opbakning fra vore teams og de henved 200 gæster, som fulgte opgøret og heppede på os. Det var helt fantastisk, konstaterede Simon Vallentin efter lørdagens triumf.


Simon Vallentin gav den lejede Hyundai i20 N R5 alt, hvad den kunne trække og svæve over bakker, huller og vandpytter i Gammelrand - og fik opfyldt drømmen om at finde KOMO Rallysprint.

 


Regnvejret i det 35. KOMO Rallysprint blev en ekstra udfordring for Simon Vallentin i hans tête-a-tête med Kenneth Madsen på grund af risikoen for aquaplaning og snurreture.

Allerede i dagens første heat skilte Simon Vallentin og Kenneth Madsen, Ruds Vedby, sig ud som feltets absolut hurtigste, og der var knap et sekunds forskel på deres omgangstider, så der var lagt an til et tæt opgør mellem Vallentin i en lejet Hyundai i20 N R5 og Madsen i Peugeot 208 R5 fra Team Glad Sport i Kalundborg.


Øverst på sejrsskamlen: Simon Vallentin og codriver Peter Egholm, på andenpladsen Kenneth Madsen og Mette Felthaus og på tredjepladsen Jan Petersen og Jeannette Kvick.

  


Der var noget at fejre, for Simon Vallentin vandt ikke kun generalklassementet i de hektiske sprintshow, men også det afsluttende "Røverheat".

 

Imidlertid fik sidstnævnte i dagens andet heat problemer med en defekt pumpe i sin bil, men det lykkedes dog at få det fikset, så duellen kunne fortsætte i de følgende heat. Sammenlagt kørte Simon Vallentin sin 4-hjulstrukne Hyundai til sejr med et forspring på 10,7 sekunder.


Hele Vallentin Rallysport-teamet efter lørdagens regnvåde sprintopgør i Gammelrand.

- Det var tæt i det første heat, og i løbet af dagen blev regnvejret en ekstra udfordring for os begge. Der var dog udset nogle steder, hvor jeg så muligheder for at forbedre omgangstiden, og det lykkedes, tilføjede Simon Vallentin, som også krediterer servicefolkene fra det belgiske Bernard Munster Autosport for effektiv og professionel optimering af den lejede rallybil, som svarer til den helt nye rallybil, der er bestilt til levering ved årsskiftet, og som vil bringe Vallentin Rallysport tilbage i Dansk Super Rally.


Dagens vinder med sine to belgiske servicefolk, Kalin og Dalin, som sørgede for at holde Simon Vallentins rallybil optimeret til konfrontationen med konkurrenterne.

- Kenneth Madsen fik en dårlig tid i det andet heat, men kom stærkt tilbage, så vi alligevel fik en god duel. Forhåbentlig kan vi mødes igen i 2023 og gøre regnskabet op mand til mand uden teknisk indblanding, bemærkede Simon Vallentin efter en spændingsmættet dag, der begyndte med støvregn og sluttede med silende nedbør og vandpytter, som visse steder på rundbanen stillede ekstra krav til kørerne på grund af risikoen for aquaplaning og afkørsel.


Simon Vallentin smyger sig på vej mod sejren igennem chikanen foran et begejstret publikum i Gammelrand.

________

FOTO: (Morten Dam/Specialpressen)

 

Hit Counter