Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelse

Kenneth Madsen fører i kampen 
om Rallykørerpokalen

Rallykøreren Kenneth Madsen fra Ruds Vedby har haft en helt fantastisk forårssæson i dansk rallysport. Sammen med sin codriver Mette Felthaus fra Horsens har han vundet alle tre afdelinger af Dansk Super Rally, som er titlen på det officielle danmarksmesterskab i rally.

Kenneth Madsen har i en årrække været et af de mest lysende talenter i rallysporten, men han har aldrig før haft en både kompetent og pålidelig rallybil. Det har han nu. Med sin Peugeot 208 T16 R5 indsat af det nye rallyteam, Glad Sport i Kalundborg, har han været urørlig i alle forårets løb.

Dermed har Kenneth Madsen også bragt sig i spidsen i kampen om Rallykørerpokalen, som er en af Dansk Rally Clubs tre fornemmeste pokaler. Med en imponerende historie helt tilbage fra 1954 er pokalen gennem 68 år blevet vundet af en perlerække af dansk rallysports største navne.


Med sin Peugeot 208 T16 R5 indsat af det nye rallyteam, Glad Sport i Kalundborg, har Kenneth Madsen været urørlig i alle forårets løb (foto: Morten Dam, Specialpressen).

Efter første halvdel af sæsonen fører Kenneth Madsen således i pokalstillingen med 89 point foran sin lillebror Jacob Madsen fra Ruds Vedby i Peugeot 208 Rally 4. På tredjepladsen finder man Jan Petersen fra Stoholm i Peugeot 208 T16.

Rallykørerpokalen, der er evigt vandrende, har til sæson 2022 fået ændret sit pointsystem, så det sikres, at det er årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører, der får sit navn indgraveret på pokalen. Alle løb til Dansk Super Rally samt visse, store udenlandske rallyer tæller til Rallykørerpokalen.


Rallykørerpokalen skal gå til landets absolut bedste rallykører. Efter første halvdel af sæsonen fører Kenneth Madsen fra Ruds Vedby i sin Peugeot 208 T16 R5 (foto: Jokum Tord Larsen).

Hvem, der bliver den endelige vinder af pokalen, afsløres i starten af november ved finalen i Dansk Super Rally, som finder sted i Stoholm Rally på landevejene vest for Viborg.

Noter:
Man kan se de nøjagtige stillinger i Rallykørerpokalen og Dansk Rally Clubs øvrige pokaler her:

Bestemmelser for samtlige klubbens pokaler kan ses her:

Udover Rallykørerpokalen har Dansk Rally Club to andre pokaler, som klubben anser for at være blandt sine fornemmeste; det er Arne Guldmark-pokalen (DRC's ærespokal) samt Monte-Carlo-pokalen.

Arne Guldmark-pokalen gives til en eller flere personer, som har gjort eller gør en særlig indsats for dansk rally.

Monte-Carlo-pokalen tildeles bedste danske mandskab i Rallye Monte-Carlo, subsidiært Rallye Monte-Carlo Historique.

Dansk Rally Clubs bestyrelse er i gang med på en lang række områder at gøre klubben mere attraktiv for nuværende og tidligere erfarne danske rallykørere og vil præsentere en række initiativer i årets løb.

 

 

Hit Counter