SIMON VALLENTIN PÅ
VEJ TIL COMEBACK
I EN FABRIKSNY BIL


Satser sammen med Carl Weinreich A/S på en helt ny Hyundai i20 N RC2 i DM-sæsonen 2023
- Lægger ud med en opvarmning ved KOMO Rallyshow i Gammelrand den 23. juli


Simon Vallentin og Peter Egholm ser frem til det planlagte comeback i Dansk Super Rally, når det danske team får den helt nye i20 N RC2 leveret fra Hyundai Motorsport Europe i Alzenau

Sidste års bronzevinder i DIF-turneringen Dansk Super Rally, Simon Vallentin, Svinninge, er på vej til et comeback i 2023. Det bliver med en fuld sæson i en fabriksny, 4-hjulstrukket Hyundai i20 N RC2 rallybil. Det sker i samarbejde med bilfirmaet Carl Weinreich A/S.


Simon Vallentin og Peter Egholm ser frem til at sætte fødderne i teamets egen og helt nye Hyundai i20 N RC2 i sæsonen 2023.


Men allerede i den indeværende sæson tager Vallentin Motorsport fat på den kommende tilbagevenden til toppen af dansk rally, idet teamet den 23. juli kommer til start med en lejet Hyundai i20 N RC2 i det vestsjællandske KOMO Rallyshow i Gammelrand.

Efter et langt tilløb lykkedes det den sjællandske rallykører Simon Vallentin sammen med co-driver Peter Egholm, Kirke Hyllinge, i 2021 at køre en fuld sæson i toppen af dansk rally. Det skete i en Hyundai i20 R5 lejet hos et polsk rallyteam.

 

Der blev ikke holdt igen, når Vallentin og Egholm gav den gas i sidste års skarpe DM-opgør - her gælder det en sydvestjysk runde i Dansk Super Rally

Planen var at fortsætte i denne sæson, men det lykkedes ikke at finde den fornødne økonomi til projektet. Bronzevinderne kunne derfor ikke følge op på sidste års succes, men har måttet nøjes med at træne med en ældre VW Golf i enkelte sprintløb.

- Intentionen har hele tiden været, at arbejde videre med det oprindelige projekt, og fortsætte i toppen af DM-feltet. Og det er der nu skabt mulighed for med en helt ny RC2-bil, som Carl Weinreich A/S har bestilt hos Hyundai Motorsport Europe til levering i begyndelsen af 2023. Vi ser frem til at være med igen, hvor gassen for alvor brænder, fastslår Simon Vallentin.


Simon Vallentin og Peter Egholm vandt DM-bronze efter et tæt opgør i Dansk Super Rally 2021 og gør sig nu klar til comeback i 2023.

Siden Simon Vallentin debuterede i rally, har han været kåret både som Årets Rallytalent i Danmark og Årets Rallykører i Danmark. Han vundet et dansk rallymesterskab og flere gange været nomineret til Dansk Motorsport Award. Desuden har han deltaget i internationale mesterskabsturneringer.


Den 23. juli er Vallentin og Egholm på banen i KOMO Rallyshow i Gammelrand og med en lejet Hyundai i20 N RC2. Simon Vallentin har tidligere kørt den hidtil hurtigste omgang på sprintbanen.

Simon Vallentin og Peter Egholm ser frem til at kunne sætte sig til rette i den helt nye og kun 1230 kilo tunge Hyundai i20 N med en 4-cylindret, turboladet motor på 1,6 liter, der yder 290 hk og 420 Nm. Med fuld udnyttelse af motorens ydeevne og en sekventiel 5-trins gearkasse, kan den rappe i20 N RC2 rykke fra 0 til 100 km/t på under 4,0 sekunder og præstere en topfart på over 200 km/t

Vallentin Motorsport vil med andre ord være stærkt mobiliseret, når teamet i 2023 vender tilbage til de hurtige rallypister til et nyt opgør om Dansk Super Rally.


(Vallentin Motorsport samarbejder med Carl Weinreich A/S, HR Fræsning, SoftwareCentral, Café Korn. EBH Byg Tømrermester, Nimus Entreprenør, Jyderupfejeren, Vognmand Poul Jensen Snertinge, BW entreprise, Miller Tryk og John's Auto Gislinge)

 
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter