ET DANSK MESTERSKAB TIL TEAM HYLLINGE RACING

 

, gav følelserne frit løb, for det var 35 siden sidst, at Lodsen alias John Frederiksen kunne fejre et dansk mesterskab i rally regi, dengang i 1987 i en gruppe N Ford Sierra Cosworth som 33-årig.

 

 

 

OG nu som 68-årig gentog han kunststykket i hans meget hurtige og arrige BMW, titlen - Dansk Mester i Rally Show i forbindelsen med DM-ugen i Ålborg, hvor 28 idrætsforbund og 50 sportsgrene kæmpede om de mange DM-titler i hver deres disciplin og sportsgren.

NÆRMEST EN FIREDOBBELT TRIUMF, til DM3 Au2parts Rally Himmerland med base på flyvestation Ålborg (Air Trans-Port Wings arealer) vandt de klassen på dagen, var hurtigste mandskab i klassen på alle prøver i dansker regi, vandt Powerstagen, vandt DM i Au2parts Rally Show, og som bonus ligger de pt. samlet 6’er i Dansk Super Rally.

 

FANTASTISK OMGIVELSER OG FANTASTISK VEJR var konditionerne til denne tredje afdeling af DM, der SKULLE have været kørt 4 forskellige prøver syd for Ålborg, men det var komprimeret til kun 2 som hver skulle køres to gange, DM-ugen i Ålborg og Hærvejsløbet i cykelløb var med medvirkende faktorer hertil, det var synd set sportsligt.

 

 

PÅ flyvestationen skulle to prøver køres tre gange hver, de talte med til både DM-rallyet og til DM’et i Rally Show.

I kabinen på den krasbørstige BMW sad John Frederiksen bag ruskindsrattet og i det varme højre sæde, på dagen var det virkelig varmt, sad Brian ’lille’ Larsen, og skulle udføre ’kontor’ arbejdet.

 

NOTER blev kørt om fredagen og teknisk kontrol også udført der, så det var Full Race fra lørdag morgen, og hele dagen i fremragende vejr, næsten for varmt.

 

TILSKUERNE valfartede til flyvestationen, for både at se rally og se rallybilerne på tæt hold til service.

Dagens game plan var ikke fuld gas, men en kontrolleret offensiv, der blev slet ikke kigget i det generelle klassement, føringen i mesterskabet var stor, og det måtte være konkurrenterne som skulle lægge den aggressive plan.

 

 

JOHNS ORD FRA DAGEN

 

,”ET fedt løb, og at kunne køre et dansk mesterskab i hus i disciplinen Rally Show gjorde mig squ stolt. Drengene i teamet har ligeså andel i sejren, uden dem var jeg intet, vi taber sammen og vi vinder sammen, jeg er SÅ STOLT af hele teamet”.

 

”LØBETS atmosfære var hel fantastisk på flyvestationen med så mange tilskuere, og det var en varm og lang dag i rallybilen, men hey, hellere være en glad mand i en rallybil, end en gammel sur mand på sofaen, selvom jeg er 68 føler jeg det ikke. SLET ikke når jeg gør det som jeg bedst kan lide, sidde i min elskede rallybil og være omgivet af skønne mennesker”.

 

 

 

Stort TAK til Motorsport Nordjylland, der er lagt mange arbejdstimer og kærlighed i at arrangerer sådan et motorløb.

 

På vej hjem efter en lang dag kunne John sidde og fordøje dagens mange indtryk, et dansk mesterskab, et godt rally, og være en del af noget større, Dansk Rallysport er med til at holde en ung og i gear.

 

 

 

Næste DM-løb er i dagene 9-10 september i Nykøbing Falster, hvor en solid DM-føring gerne skal forsvares og gerne udbygges.

 

Lørdag den 13. august skal BMW’en og teamet til Juelsminde og kører et rallysprint bestående af 6 heat og tællende til både Yokohama Mesterskabet og til Fårvang Rally Show, og så skal der også lige holdes sommerferie inden da, efter et hæsblæsende fedt og hårdt forår for teamet.

 

/Allan POST

 

 

 

Hit Counter