CASPER VENNING
OG KRISTIAN BIRK:
KIKSET START OG
SKÆV SLUTNING


Men de fik dog kørt sig op og er nu efter DM 3 på en samlet fjerdeplads i RC4-klassen


Casper Venning og Kristian Birk i et langt herresving på den første af dagens hastighedsprøver ved Høndrup nord for Hobro.


En hektisk situation i et skarpt hjørne på hastighedsprøven ved Trængstrup sydvest for Aalborg


- Jeg var ikke rigtigt klar. Vi havde ellers indøvet startproceduren hjemmefra, men alligevel kiksede det for mig på den første hastighedsprøve. Deres Renault Clio R3T gik i stå tre gange og det kostede os mindst 15-20 sekunder, så vi kom bagud fra starten.
Sådan lød forklaringen på Casper Vennings og Kristian Birks kun syvendebedste tid i den skarpe RC4-klasse på den første af ialt 10 hastighedsprøver i årets tredje runde af Dansk Super Rally i Nordjylland - Rally Himmerland 2022 - der blev kørt i forbindelse med DM-ugen i og omkring Aalborg.
Men derefter gik det stærkt. Det midtsjællandske hold brugte alt, hvad der var at køre på - og lidt til - for at indhente noget af det tabte, hvilket lykkedes.


Makkerparret fra Venning Motorsport på vej til nye prøvelser efter en servicepause på Flyvestation Aalborg, som var centrum for Rally Himmerland 2022


Rally Himmerland sluttede med en stribe hastighedsprøver på flyvestationens område, prøver der også talte til DM i rallyshow, der sluttede med en samlet ottendeplads til Venning Motorsport.

På de følgende otte prøver var de seks gange tredjehurtigste og to gange andenhurtigste ekvipage, men på den 10´ende og sidste prøve, der også var rallyets powerstage med mulighed for at vinde ekstra point til mesterskabet, gik det reverenter talt skævt, så de måtte nøjes med en femteplads.
- Flere af dagens prøver blev kørt på Flyvestation Aalborg, som har et underlag, der er hårdt for hjul og dæk. På den afsluttende powerstage begyndte bilen at ryste helt vildt, så det føltes som om den var ved at miste et hjul. Vi prøvede at holde farten, men rystelserne var for voldsomme.
Det viste sig at være en fælg, som var slået skæv et eller andet sted på flyvestationens underlag, forklarede Casper Venning efterfølgende.
Desuden meldte bilens elektroniske system om fejl på motorens gasspjæld. Ikke mens den kørte på prøverne, men bagefter.
- Vi skal hjem finde årsagen til fejlen, så bilen er 100 pct. i orden til den fjerde DM-runde på Lolland-Falster. Slutplaceringen en generel niendeplads og en tredjeplads i RC4-klassen i Himmerland Rally er efter omstændighederne tilfredsstillende. Efter tre DM-runder er vi på en samlet fjerdeplads kun syv point efter Rasmus Sørensen på tredjepladsen.
RC4-klassen for 2-hjulstrukne rallybiler har hidtil været domineret af Jacob Madsen, Ruds Vedby, og Oliver Saust, Roskilde, i henholdsvis Peugeot 208 Rally og Opel Corsa.

_____________________________
(Foto: MD/Specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter