"RASSER" OG MIKKEL
KÆMPEDE EN ULIGE
KAMP I RC4-KLASSEN


Men sluttede alligevel i den sjove ende af DM-feltet

Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen, Slangerup/Glumsø, havde en hård dag i det nordjyske Rally Himmerland. Og det var ikke kun på grund af bagende sol og kabinetemperaturer på 50-55 grader, som plagede alle de 69 startende biler i årets tredje runde af Dansk Super Rally, men i højere grad deres bil i den store kamp med konkurrenter i nyere og kraftigere biler.


Den lille Opel Adam blev spændt hårdt for, og stundom var den på tre hjul for at holde trit med konkurrenterne.

Makkerparret er mobiliseret med en Opel Adam R2 med 187 hk, en bil som blev lanceret i 2013, og i dag er konfronteret med biler, der yder 20-25 flere hestekræfter end "A-damen", som "Rasser" kalder sin kompakte, men i øvrigt velkørende rallybil.
Alligevel var den sjællandske duo på en samlet tredjeplads i RC4-klassen før starten på Rally Himmerland, der blev afviklet med Flyvestation Aalborg som centrum i forbindelse med den nordjyske DM-uge i og omkring Aalborg.


Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen kørte alt, hvad de kunne for at blive i den sjove ende af rallyfeltet."A-damen" blev presset til det yderste i svingene, for "Rasser" og co-driver Mikkel var ikke sindet til at opgive deres tredjeplads i RC4-klassen. (Foto: William Dam)

Opel-holdet kørte tredje-, fjerde- eller femtebedste tider på ni af rallyets 10 hastighedsprøver, mens de på den 10´ende og sidste prøve rykkede helt op bag dagens klassevindere, Jacob Madsen og Line Nedergaard, Ruds Vedby/Nibe, i Peugeot 208 Rally4.
- For os handlede det primært om at gennemføre og bevare kontakten med de førende i klassen. Selv om vores bil er underlegen, kunne vi alligevel være med i den sjove ende af feltet, konstaterede Rasmus Sørensen efterfølgende - og tilføjede:
- Bilen fungerede perfekt, og var på en af rallyprøverne hurtig nok til at holde afstand til en bagvedkørende 4-hjulstrukket R5-bil, men for mig var rallyprøverne for korte til at gøre det bedre, så alt i alt var vi tilfredse med at slutte som nummer 13 i generalklassementet og på en femteplads i  klassen.

 

Rasmus "Rasser" Sørensen er stadig på udkig efter en nyere og mere konkurrencedygtig bil

Han lægger ikke skjul på, at en nyere og mere konkurrencedygtig bil kunne forbedre hans og Mikkel Krarup-Hansens muligheder for i højere grad at udfordre såvel Jacob Madsen og Line Nedergaard som Oliver Saust og Peter Rasmussen, Roskilde/Skibby, i Opel Corsa, som er de førende kombattanter i RC4-klassen. Det samme gælder i forhold til konkurrenter som Casper Venning og Kristian Birk, Herlufmagle/Ringsted, Casper Olsen og Mathias Asmund Bøgeholm, Vemmelev/Korsør samt Morten Fuhlendorff og Finn Thomsen, Randers/Outrup. De tre sidstnævnte hold er kørende i henholdsvis Renault Clio R3T, Ford Fiesta RC4 og Peugeot 208 Rally.
- Vi kunne ikke få mere ud af bilen, end vi gjorde. For os blev det et fejlfrit og optimalt rally. Vi manglede bare en nyere bil at gøre godt med, så vi er tilfredse med dagens resultat, sluttede Rasmus Sørensen, som er tidligere 3-dobbelt guldvinder i dansk rallysport.
Hastighedsprøverne på Flyvestation Aalborgs område talte både til Dansk Super Rally 2022 og til DM i Rallyshow. Rasmus Sørensen, Mikkel Krarup-Hansen og "A-damen" sluttede i sidstnævnte på en samlet 9. plads blandt af 52 startende biler.
 
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter