JACOB EGHOLM OG
ANDERS FREDERIKSEN
FØRER STADIG AN


Hård kamp om placeringer og DM-point i Rally 1 National-klassen

Det er ikke kun blandt kraftsvulmende, 4-hjulstrukne og hamrende dyre R5-rallybiler, at der kæmpes hårdt om point til Dansk Super Rally 2022 og Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber. Lige så indædt køres der om mesterskabspoint i klassen Rally 1 National mellem bl.a. Jacob Egholm og Anders Frederiksen, Kirke Hyllinge/Vig, i Opel Adam og den tidligere DM-vinder Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann,  Haderslev/Aalborg, i Ford Fiesta samt Christian Christensen og Henning Kristensen, Aalborg/Struer, i Peugeot 106.


Rally Himmerland var en brandvarm og støvet affære, men Jacob Egholm og Anders Frederiksen fastholdt med en andenplads føringen i deres klasse.

I årets tredje DM-runde, Rally Himmerland, der blev afviklet med Flyvestation Aalborg som rallycentrum, sikrede Jacob Egholm og Anders Frederiksen sig point for en andenplads i klassen såvel som ekstra point for den hurtigste tid på rallyets afsluttende powerstage-prøve, og dermed fører de fortsat an i klassen efter tre af de ialt seks tællende DM-runder.
Den sjællandske duo var anden- eller tredjehurtigst på rallyets indledende hastighedsprøver, men tabte terræn til Kirkeby Hansen og Aamann på dagens tredje prøve.

 

- Vi havde sat andre dæk på bilen, men det viste sig at være et dårligt valg, for de blev for varme og bed ikke nok fast i vejen, så vi havde en omvej ud på en mark, hvilket kostede omkring 15 sekunder og yderligere tabt tid, fordi vi for en sikkerheds skyld fortsatte for nedsat fart til mål, forklarede Jacob Egholm efterfølgende.

Ligeledes valgte de at "køre safe" på den sidste prøve, før servicepausen på flyvestationen.


Egholm og Frederiksen på vej gennem dagens første hastighedsprøve ved Høndrup syd for Aalborg


Trods problemer på grund af et forkert dækvalg, lykkedes det Egholm og Frederiksen at fastholde deres føring i Rally 1 National-klassen. (Foto: William Dam
 

- Men efter at have tabt 27 sekunder til Anders og Nicolai fik jeg nok. Der blev skiftet dæk, og så fik bilen fuld gaspedal, tilføjede Jacob Egholm.
Dét gav bonus idet Jacob og Anders satte tiderne på rallyets resterende fem hastighedsprøver inklusive powerstagen, som sikrede dem ekstra point til DM-opgøret.


Teamwork er alfa og omega i rally. Jacob og Anders i rollen som teltholdere, mens Simon Vallentin pudsede bil og Peter Egholm tog sig af morgenbordet.

Det sjællandske Opel-hold sluttede som nummer 34 generelt ud af 69 startende biler. Desuden blev Egholm og Frederiksen nummer 35 generelt og nummer seks i deres klassen i DM i rallyshow
2022, der blev afviklet sideløbende med Dansk Super Rally i det 4-hjulede nordjyske razzmatazz.

_____________________________
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter