Kan Glad Sport score et hattrick?

 

Glad Sport har noget at leve op til ved lørdagens Au2Parts Rally Himmerland – årets tredje afdeling af DM i rally. Kenneth Madsen/Mette Felthaus og Jacob Madsen/Line Nedergaard besætter de to forreste pladser i Dansk Super Rally og de to mandskaber indtager førstepladsen i hver deres klasse.

 

---

 

Tredje afdeling af Dansk Super Rally afvikles i forbindelse med DIF-Ugen, hvor aktive indenfor mere end 50 sportsgrene kæmper om enten guldmedaljer eller vigtige point til Danmarksmesterskaberne. Au2Parts Rally Himmerland afvikles over seks hastighedsprøver, som hver skal gennemføres to gange. De tre første hastighedsprøver foregår om formiddagen i omegnen af Aalborg, men de tre sidste om eftermiddagen køres på Flyvestation Aalborg.

 

Jacob Madsen og Line Nedergaard fører i Rally4-klassen inden lørdagens Au2Parts Rally Himmerland

 

"Det bliver næsten som at køre to rallyer i et løb," siger Jacob Madsen (Ruds Vedby), som atter har Line Nedergaard (Fårvang) med som co-driver. "Jeg har tidligere boet i området, men det bliver alligevel nyt for mig," siger hun.

 

"En af formiddagens hastighedsprøver hedder Hersom, og den kørte vi sidste år," fortsætter Jacob Madsen. "Dengang var det første gang, at Line og jeg kørte den, og det var en hastighedsprøve, som var hurtig og god. Navnene på de andre hastighedsprøver udenfor flyvepladsen siger mig ikke noget, men Motorsport Nordjylland plejer at afvikle hurtige rallyer."

 

"De tre hastighedsprøver bliver nok som at køre et rallysprint, men de tæller med," siger Line Nedergaard, der siden sidste DM-afdeling sammen med Jacob Madsen har kørt en afdeling af Yokohama-mesterskabet i Nakskov. "Det bliver godt at komme i gang igen og få nogle gode point på kontoen."

 

Kenneth Madsen og Mette Felthaus har taget generalsejren i årets to første runder i 
Dansk Super Rally

 

"Det virker til at blive et halvt rally og et halvt rallysprint," siger Kenneth Madsen (Ruds Vedby). "Ligesom Jacob husker jeg Hersom-prøven fra sidste år, men jeg har aldrig kørt på militærområdet før."

 

"Det bliver sikkert nogle ægte sprintprøver, og dem kan alle jo køre, så der kommer næppe til at være stor afstand mellem os. Det bliver nok et svært rally, for hvis man begår fejl, er næppe tilstrækkeligt med prøver til, at man senere i løbet kan indhente den tabte tid. Men det bliver en fed eftermiddag for alle rallyfans, når de kan opleve tre forskellige hastighedsprøver og gå frem og tilbage fra servicepladsen uden at skulle køre fra hastighedsprøve til hastighedsprøve."

 

"Kenneth og jeg vil lægge ud i vores eget tempo og se, hvordan det går. Det er lykkedes de to sidst gange, og det vil vi også prøve denne gang," siger Mette Felthaus (Horsens).

 

 
Glad Sports mandskaber

 

Kenneth Madsen (1989) har kørt rally siden 2008, hvor han samme år blev kåret som årets rallytalent og har vundet seks Danmarksmesterskaber. Siden 2016 har han kørt sammen med Mette Felthaus (1982), og de har bl.a. taget generalsejren i Rally Naturens Rige og Sydhavsrally. Sammen kører de i en Peugeot 208 T16 R5, der har en fircylindret rækkemotor på 1.598 cm3 med 16-ventilet topstykke og turbolader. Den yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

 

Jacob Madsen (1995) har kørt rally siden 2013, hvor han i 2013 blev kåret som årets rallytalent og har vundet fire Danmarksmesterskaber ligesom han fire gange er blevet kåret som årets rallymandskab. Den ene af disse kåringer og to af DM-titlerne er erobret sammen med Line Nedergaard (1995), der siden 2019 har været hans co-driver. Makkerparret deltager i en Peugeot 208 Rallye4, som har en trecylindret rækkemotor på 1.199 cm3 med 12-ventilet topstykke og turbolader. Motoren yder 208 hk, som alene overføres til forhjulene.


 

Hit Counter