Fårvang flytter til Juelsminde

 

For den syvdobbelte Danmarksmester Ib Kragh har det årlige Rallyshow i Fårvang været et fast programpunkt i kalenderen i starten af august.

 

Ib Kragh har taget initiativ til at arrangere Juelsminde Sprint i hjembyens gader
 (foto: Jokum Tord Larsen).

 

”Jeg har vundet løbet flere gange, og jeg tror ikke, at der er mange udgaver af løbet, jeg har misset. Og hvis det er sket, har det været på grund af en defekt bil,” siger Ib Kragh. ”Derfor ærgrer det mig, at det ikke længere er muligt at fortsætte løbet.”

 

Rallyshow i Fårvang har været en dag med fest og stemning, hvor publikum har kunnet kommet tæt på rallykørerne, og hvor rallykørerne også har kunnet komme tæt på sportens fans. Den stemning vil Ib Kragh gerne genskabe.

 

”Jeg fik en tanke om at flytte løbet til Juelsminde,” siger han. ”Og det gør vi nu.”

 

Kjellerup og Omegns Motorklub, der stod bag det traditionsrige Rallyshow i Fårvang, bliver sportslig arrangør af Juelsminde Sprint, der finder sted om eftermiddagen den 13. august. Og det kommer til at ske i Juelsmindes gader.

 

”Vi har flere gange kørt i byen til DM-rally, og der har været en fantastisk stemning,” siger Ib Kragh. ”Når vi har kørt DM-rally, har hastighedsprøven i byen kun været en af flere, som har indgået i løbet, men her bliver det den, som alt centrerer sig om. Jeg tror, at vi den 13. august får skabt en endnu større rallystemning i byen end til de foregående DM-rallyer.”

 

Ved Juelsminde Sprint kommer deltagerne i aktion hele seks gange på banen mellem bl.a. byens bindingsværkshuse og Svanedammen. Der skal afvikles i alt seks heats for rallybilerne. De fire første heats er tællende til Yokohama-mesterskabet. De fire sidste heats tæller til Juelsminde Sprintet.

 

”Vi vil give alle indenfor dansk rallysport mulighed for at deltage,” siger Ib Kragh. ”Kæmper man med om Yokohama-mesterskabet deltager man i de første fire heat. Vil man dyste med om sejren i Juelsminde Sprintet, er det de fire sidste heats, som er gældende … eller rettere de tre af dem, for det sidste heat skal i traditionel rallyshow-stil være er røverheat, som har deltagelse af de 20 bedste, der kæmper om den bedste tid og sejren!”

  

Motorsportsgøgler Morten Alstrup


 

Hit Counter