Nordeuropæisk Mesterskab og DM i bilorientering:

To sejre gav perfekt start på Nordeuropæisk Mesterskab for Børge Holm og Jørn Mørup.

Sejre i begge de to første afdelinger om Nordeuropæisk mesterskab for Danmarksmestre fra Thisted og Struer.

Årets to første ud af 6 afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i to forskellige områder af Sjælland. De to løb var også tællende som henholdsvis 2. og 3. afdeling om Danmarks Mesterskabet.


Børge Holm og Jørn Mørup fik sig en perfekt start på kampen om det Nordeuropæiske Mesterskab. Holdet vandt begge de danske afdelinger og samtidig overtog de føringen i kampen om DM.

For de regerende Danmarks Mestre Børge Holm, Thy Motor Sport, Thisted og Jørn Mørup, Struer og Omegns Motor Sport blev det en perfekt start på årets Nordeuropæiske Mesterskabs serie. Fredagens 1. afdeling, der blev arrangeret af Viking Auto Sport i Frederikssund, blev nemlig vundet af Thisted / Struer mandskabet.

Hele fredagens afdeling blev afviklet i det militære skydeterræn i Jægerspris. Et barskt terræn, der dog er perfekt til at afvikle et mesterskabsløb i bilorientering.

Holm og Mørup gennemførte som eneste mandskab i klassen løbet helt fejlfrit, så de eneste strafpoint mandskabet blev tildelt var 64 strafpoint for tidsforbruget ud over den angivne idealtid.

Struer og Omegns Motor Sport havde en helt perfekt aften i fredagens afdeling, da Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen blev nr. 2 efter kun at have haft en enkelt fejlkørsel i løbet. Det var et løb og et terræn der var helt perfekt for Jäger og Mikkelsen i deres firehjulstrukne Toyota Rav 4.

En helt anden form for løb blev der budt på da lørdagens anden afdeling om Nordeuropæisk Mesterskab blev afviklet med Stevns Motorklub og Motorklubben for Borup og Omegn som arrangører. Her var der tale om mere traditionel terræn med masser af små landsbyer, gårde og industri i et område omkring Rønnede.

Igen var det Børge Holm og Jørn Mørup der var skarpest og vandt løbet, mens Morten Jäger og Bent Mikkelsen sluttede som nr. 5.

I lørdagens afdeling blev tempoet skruet op, og det blev da også til en enkelt fejlkørsel for Holm og Mørup, hvilket var det samme som Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, men da Holm og Mørup var hurtigst gennem ruten blev det til et forspring på 8 strafpoint i forhold til Ikast mandskabet.  

Kampen om Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering fortsætter først til oktober hvor de to finske afdelinger afvikles inden serien afsluttes senere i samme måned med de to svenske afdelinger.

I kampen om DM er 3 af i alt 6 afdelinger afviklet. Her er de forsvarende mestre Børge Holm og Jørn Mørup i spidsen 3 point foran sidste års DM bronzevindere Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund. Her afvikles 4. afdeling ved Bjerringbro allerede inden sommer ferien. 

 

Resultat Viking Auto Sports 75 års Jubilæumsløb 2022

Viking Auto Sport, Frederikssund – fredag den 6. maj 2022.

Første afdeling om Nordeuropæisk Mesterskab og anden afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 47 deltagende mandskaber.

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

64 Strafpoint

Nr. 2

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

86 Strafpoint

Nr. 3

Leon Spiegelhauer – Jan Johansen, Frederikssund

96 Strafpoint

Nr. 4

Anders Hedelund Nielsen – Mathias Hansen, Roskilde

131 Strafpoint

Nr. 5

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

136 Strafpoint

 

Resultat Møns Bank Løbet 2022

Motorklubben for Borup og Omegn og Stevns Motorklub – lørdag den 7. maj 2022.

Anden afdeling om Nordeuropæisk Mesterskab og tredje afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 44 deltagende mandskaber

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

33 Strafpoint

Nr. 2

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

41 Strafpoint

Nr. 3

Leon Spiegelhauer – Jan Johansen, Frederikssund

69 Strafpoint

Nr. 4

Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thy

150 Strafpoint

Nr. 5

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

237 Strafpoint

 

 

Hit Counter