RASMUS SØRENSEN EFTER FYNSK DM-RALLY:

- VI MÅ KLARE OS
MED "ADAMEN"!


Man må klare sig med, hvad man har, og dét gør den tidligere 3-dobbelte guldvinder i R2-klassen, Rasmus Sørensen fra Slangerup. Sammen med Mikkel Krarup-Hansen, Glumsø, gav han sin Opel Adam R2 lov til at rende alt, hvad den kunne for at følge med konkurrenter i nyere og hurtige biler med Jacob Madsen, Ruds Vedby, og Oliver Saust, Roskilde, i spidsen. Madsen i Peugeot 208 Rally4 og Saust i Opel Corsa Rally4.


RC4-klassen tæller flere biltyper, og kompetente fartpiloter, og det giver intense dueller i alle DM-runder. Her er Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen for fuld fart i "Adamen" på SS2.

 
De to sidstnævnte tog første- og andenpladsen i weekendens godt 260 kilometer lange sydvestfynske Anderup El Rally ved Assens; årets anden runde i Dansk Super Rally-turnering. Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen kørte med maksimalt tempo i deres R2-bil og sluttede efter otte udfordrende hastighedsprøve på tredjepladsen i RC4-klassen og på 11. pladsen i generalklassementet. Efter omstændighederne et acceptabelt resultat.
 

Rasmus Sørensen er oppe mod stærke modstandere i Rally4-biler, men hænger på med sin lille R2-bil så godt han kan. Her på lørdagens støvede sydvestfynske grusprøve ved Ebberup.


- Konkurrencen er knivskarp, så man skal stå tidligt op for at være med helt fremme i feltet. Og natarbejde duer ikke, når man skal dyste med de unge drenge i hurtigere biler i en intens fight på snoede og toppede veje, konstaterede Rasmus Sørensen efter weekendens DM-runde.
Jacob Madsen og Oliver Saust dominerede rallyets otte hastighedsprøver, men Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen fik dog markeret sig i Top-3 på prøve to, fire og otte som henholdsvis tredjehurtigst, andenhurtigst og tredjehurtigst. Ellers var de fjerde- femte eller sjettehurtigste team på de resterende prøver.
Det var dog tilstrækkeligt til på dagen at sikre dem point for en samlet tredjeplads i RC4-klassen.

- Vi havde undervejs lidt besvær med bremserne, men det var sådan set bare en følge af det intense opgør, vi havde på de fynske veje og et langt stykke grusvej på prøve tre og fem, forklarede Rasmus Sørensen senere og tilføjede:
- Vi kunne og kan ikke gøre sig meget ved situationen ud over at kridte skoene og gasse så meget op i "Adamen", som vi overhovedet kan. Vi kunne nok gøre det bedre med en Rally4-bil, men en sådan er der ikke udsigt til lige nu, så vi prøver at få det optimale ud af den bil, vi har til rådighed, vi må klare os med "Adamen".


Rasmus Sørensen og Mikkel Krarup-Hansen rullede i mål i Assens som nummer 11 generelt og tre i den hårde RC4-klasse.

_____________________________________
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter