DM-DEBUTANTER
BLEV PLAGET AF
BREMSESVIGT

Alligevel fører de efter to ud af seks runder DM-opgøret i deres klasse

For Jacob Egholm og Anders Frederiksen, Kirke Hyllinge/Vig, var målet for deres kun andet løb i DM-regi at samle flere point til rallymesterskabet i DM1-klassen. I deres første DM-start for tre uger siden i det sjællandske Slagelse Rally, sluttede de med maksimumpoint og en klassesejr.
I weekendens godt 260 kilometer lange Anderup El Rally i det sydvestfynske landskab med Assens Arena som rallycentrum sluttede de i deres anden DM-start i Opel Adam på en andenplads i deres klasse kun 2,7 sekunder efter den tidligere DM-vinder og Årets Rallytalent 2021 Anders Kirkeby, Haderslev, sammen med Nicolai Aamann, Aalborg, i Ford Fiesta.


Jacob Egholm og Anders Frederiksen var trods afkørsel og snurretur godt tilfredse med deres andenplads, der sikrede dem føringen i deres klasse

Alligevel blev det en god oplevelse for det sjællandske team, der undervejs på det fynske DM-rallys otte hastighedsprøver måtte døje med svigtende bagbremser i deres Opel Adam. Et problem som dog blev løst i dagens anden servicepause.
- Først havde vi efter en mindre kørerfejl en "udflugt i det grønne" på dagens anden prøve, og på de to følgende prøver fik vi så et problem med bremserne på bilens baghjul. Det resulterede på den tredje prøve i en snurretur og kostede på både prøve tre og fire nogle sekunder i ekstra tid, forklarede Jacob Egholm senere, og tilføjede:
- Dét var der bare ikke råd til i det tætte opgør med Kirkeby og Aamann, så forsøget på at gentage successen i Slagelse sluttede derfor med en andenplads i Assens. Til gengæld kørte vi lige op med Anders og Nicolai på rallyets powerstage, som giver ekstra point til de hurtigste i klassen.


Jacob Egholm og Anders Frederiksen sikrede sig på Fyn føringen i DM-opgøret i deres klasse.

Det betyder, at Jacob Egholm og Anders Frederiksen efter de to første af ialt seks tællende DM-runder har 53 point og dermed fører foran Kirkeby og Aamann, som har 30 point, før kombattanterne i slutningen af juni mødes i Nordjylland til årets tredje DM-runde.


Da bagbremserne på deres Opel Adam var ordnet, kunne Egholm og Frederiksen sætte farten op på ny og slutte dagens tætte opgør kun 2,7 sekunder efter klassevinderne.

Årsagen til de sjællandske DM-debutanters manglende bremseeffekt på baghjulene skyldtes en fejl ved en justeringsarm. Det blev dog ordnet i en efterfølgende servicepause, og dermed kunne duoen resten af dagen fortsætte det tætte opgør med de jyske konkurrenter.
Bortset fra dagens første hastighedsprøve, som blev vundet af Christian André Christensen og Niels Bjerre, Aalborg/Løgstør, i Peugeot 106, var Egholm/Frederiksen og Kirkeby/Aamann klassens dominerende team på prøverne. Det jyske hold var hurtigst på fire prøver og den sjællandske duo var hurtigst på to, før holdene kørte lige op på den såkaldte Powerstage - rallyets ottende og sidste prøve.
- Dagen endte med et godt resultat for os, men der er plads til forbedring, konstaterede Jacob Egholm dagen efter DM-runden i Assens.
Der er lagt an til en ny skarp duel på sekunder i slutningen af juni!


(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter