Glad Sport skal forsvare DM-føringen

 

Efter sæsonstarten ved Slagelse Rally tidligere på måneden ligger Glad Sports to mandskaber i toppen af tabellen i Dansk Super Rally forud for lørdagens Anderup El Rally. Som generelle vindere af sæsonpremieren fører Kenneth Madsen/Mette Felthaus, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard indtager andenpladsen.

 

Sæsonstarten i Dansk Super Rally var god for Glad Sport. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) var i deres Peugeot 208 T16 R5 hurtigst på 9 af de 10 hastighedsprøver og vandt løbet generelt, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) med deres Peugeot 208 Rally4 var bedste mandskab i en tohjulstrækker.

De to mandskaber topper nu tabellen i Dansk Super Rally, men er også blevet tildelt startnumre som henholdsvis nummer 1 og 5 ved lørdagens Anderup El Rally, der er anden afdeling af DM-serien.

 

"Det er fedt, at Jacob og jeg skal have startnummer 5," siger Line Nedergaard. "Det er et bevis på, at vi gør det godt og bevæger os op i feltet. Startnummer 5 giver naturligvis nogle forventninger, men vi vil ikke oversatse. Vi havde en kanonstart på sæsonen og håber på, at resultatet bliver lige så godt denne gang."

 

Ved DM-premieren var Jacob Madsen og Line Nedergaard bedste hold i en tohjulstrækker. 

 

Lørdagens Anderup El Rally har base i Assens og består af fire hastighedsprøver på det sydvestlige Fyn. Alle hastighedsprøver skal køres to gange.

 

"Jeg har ikke før været til rally i det område, men Jacob kender det fra tidligere," siger Line Nedergaard. "Til dette løb har vi har haft mulighed for at gennemse nogle videoer af hastighedsprøverne. Det har jeg anvendt til at planlægge Jacobs og mine gennemkørsler inden løbet. Hvor står der en chikane? Hvad skal vi være opmærksomme på? Men ellers handler det om mentalt at sætte sig op til løbet."

 

Den anden co-driver i Glad Sport – Mette Felthaus – har også haft gang i sine forberedelser forud for det kommende løb.

 

"Line og jeg skiftes til at forberede alt papirarbejdet inden et løb," siger hun. "Når jeg modtager slutinstruktionen for løbet, går jeg i gang med at planlægge teamets aktiviteter. Det drejer sig ikke bare om, hvornår vi skal ankomme til servicepladsen, men også om hvordan vores tankningsplan skal være. Vægt koster, og vi skal ikke have mere brændstof med i bilen end nødvendigt."

 

Kenneth Madsen og Mette Felthaus fører Dansk Super Rally

 

"Kenneth og jeg har en ambition om at gentage sejren fra Slagelse Rally," fortsætter Mette Felthaus. "Det vil være fedt at kunne udbygge vores føring. Det var tæt på nogle af prøverne i Slagelse Rally, og det skal nok også blive tæt denne gang. Kenneth og jeg bare gøre det bedste, vi har lært."

 

"Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at Mette og jeg kan gentage vores sejr," siger Kenneth Madsen, som glæder sig til de udfordringer, som vejene på Fyn byder på.

"Sidste gang Mette og jeg kørte der, var i 2018. Det gælder jeg mig til. Fyn har bare nogle spændende veje, hvor det både drejer og går op og ned. Der plejer at være nogle hop ... og de har overrasket mig før og vil nok også gøre det igen."

 

Kenneth Madsen og Mette Felthaus har en klar strategi for forberedelserne til lørdagens løb.

 

"Jeg plejer at tage to gennemkørsler på prøverne. I min verden er det rally, når man hører efter andenkørerens beskeder," siger Kenneth Madsen. "Mette og jeg vil starte fornuftigt, og med nogle gode noter kan vi gøre det godt."

 

Jacob Madsen har også en klar idé om, hvordan han og Line Nedergaard skal angribe Anderup El Rally.

 

"Line og jeg vil køre i det tempo, som vi gjorde sidst," siger han. "Nogle af vores konkurrenter i Rally4-klassen har været ude at køre siden DM-premieren. De er nok lidt varme, mens Line og jeg vil give den gas."

 

"Vi går efter et godt resultat igen og så må se, hvordan vi lander generelt. Tre af prøverne har jeg kørt før – måske i anden retning, men der er nogle gode veje på Sydfyn. Vi kører også i skove. De lukker til, og markerne begynder at vokse, så man ikke kan se igennem svingene. Det kan jeg gode lidt."


Glad Sports mandskaber

 

Kenneth Madsen (1989) har kørt rally siden 2008, hvor han samme år blev kåret som årets rallytalent og har vundet seks Danmarksmesterskaber. Siden 2016 har han kørt sammen med Mette Felthaus (1982), og de har bl.a. taget generalsejren i Rally Naturens Rige og Sydhavsrally. Sammen kører de i en Peugeot 208 T16 R5, der har en fircylindret rækkemotor på 1.598 cm3 med 16-ventilet topstykke og turbolader. Den yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

 

Jacob Madsen (1995) har kørt rally siden 2013, hvor han i 2013 blev kåret som årets rallytalent og har vundet fire Danmarksmesterskaber ligesom han fire gange er blevet kåret som årets rallymandskab. Den ene af disse kåringer og to af DM-titlerne er erobret sammen med Line Nedergaard (1995), der siden 2019 har været hans co-driver. Makkerparret deltager i en Peugeot 208 Rallye4, som har en trecylindret rækkemotor på 1.199 cm3 med 12-ventilet topstykke og turbolader. Motoren yder 208 hk, som alene overføres til forhjulene.

Bilcentret Peer Glad A/S


 

Hit Counter