Anderup El Rally - Lørdag den 30. april 2022
2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally - Dansk Super Rally

 

Lørdag d. 30. april – arrangerer Kongelig Dansk Automobil Klub rally på de vestfynske veje.

Arena Assens hovedkvarter for Anderup El Rally 2022, som er 2. afdeling af det Danske Mesterskab i rally. Kl. 12:00 sender borgmester Søren Steen Andersen de første deltagere afsted fra Torvet i Assens.

 


Svenske Ted Malm vil satse hårdt på at komme hjem fra Danmark med en top-placering i det internationale NEZ-mesterskab. (Foto: privatfoto, Ted Malm)

 

Allerede fra fredag eftermiddag vil der være aktivitet ved Arena Assens. Alle deltagerne og deres serviceteams ankommer hertil, og hele området omkring Arenaen vil blive omdannet til en stor rally-service-plads.

Hastighedsprøverne afvikles i fire områder: En helt ny hastighedsprøve ”Ørsted Lastvognscenter” der går fra Turup til Salbrovad er løbets første. Derefter fortsætter feltet til Tårup Udlod og Ørsbjerg Skov ved Gelsted. Efter en kort servicepause ved Arena Assens skal deltagerne køre hastighedsprøven ”Fynske Bank” ved Ebberup og dernæst Søbo-prøven ved Jordløse, som har fået sponsornavnet ”Anderup Ntech”. Derpå tilbage til Assens for en lidt længere servicepause og det hele gentager sig inden deltagerne til sidst er i mål ved Arena Assens kl. 19:00 lørdag aften.

Ud over at være en afdeling af det Danske Mesterskab i rally tæller løbet også til en afdeling af Volvo Euro Cup. Det er en turnering der køres i flere Europæiske lande for serienære Volvoer. Vi forventer 10-15 deltagere – primært fra Sverige, men også fra andre lande.

 


Vinder af første afdeling af Danmarksmesterskabet, Kenneth Madsen og Mette Felthaus,
 Peugeot 208 R5.  (Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk)
  

Ved 1. afdeling af DM i rally i Slagelse d. 9. april dominerede Team Glad fra Kalundborg – her vandt Kenneth Madsen/Mette Felthaus generelt, og må bl.a. derfor betragtes som favoritter til sejren i Anderup El Rally. Men den ”store” klasse med de øvrige RC2-biler er godt besat, så flere andre teams kan blande sig i afgørelsen. Der er også flere lokale Fynske hold med i løbet, men ingen af dem spås chancer for at vinde løbet generelt, dog har de gode muligheder for klassesejre.

 


Casper Algren Jensen & Jesper Rasmussen, fra Jordløse er altid flyvende.
(Foto: Michael Nielsen)

 

Som tilskuer kan man på www.minirallysyd.dk eller www.KDAK.dk se, hvor der bliver kørt. Der er både kort – tidsplan & deltagerliste. Ved Arena Assens og på Torvet i Assens udleveres løbets program gratis til alle tilskuere. Lørdag formiddag inden starten og i servicepauserne er der gode muligheder for at komme helt tæt på rallybilerne på servicepladsen ved Arena Assens. Her er der selvfølgeligt også gode muligheder for at slukke tørsten og fylde maven ved løbets boder.

Kongelig Dansk Automobil Klub glæder sig til et godt race på Vestfyn.

På vegne af løbsledelsen,
Niels Erik Jørgensen
Løbsleder
 

 

Hit Counter