"Vi er stolte af vores sæsonstart"

 

Det er sjældent set, at et helt nyt rallyteam i den grad sætter sig på en DM-premiere, sådan som Glad Sport tidligere på måneden gjorde det ved Slagelse Rally. Kenneth Madsen/Mette Felthaus vandt generelt, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard blev bedste hold i en tohjulstrækker.

 

"De pladser og de opgaver, mekanikerne fik, fulgte de bare til punkt og prikke ved løbet i Slagelse, og det skal alle have et stort skulderklap for," siger chefmekaniker Brian Søgaard.

 

Jublen var stor, da Glad Sports to mandskaber den 9. april kom i mål i Slagelse Rally. Og de involverede i teamet har siden haft svært ved at få armene ned.

 

"Dette var den bedste tænkelig debut for vores team. Vi har været spændte som en flitsbue," siger Palle 'Murer' Larsen, der er Glad Sports teamchef. Men som også selv er en gammel rallykører og derfor kender gamet.

 

"Vi er utroligt glade, og vi er stolte af vores sæsonstart. Vi har selv været med til at skabe nogle forventninger såvel internt i teamet som blandt alle de samarbejdspartnere, som gør vores DM-satsning muligt. Men vi har et team, som på den ene side er nyt, men som på den anden side er sammentømret, for alle har de gode holdninger og er klar til at arbejde i den rigtige retning."

 

Kenneth Madsen og Mette Felthaus, som vandt Slagelse Rally generelt, har kørt rally sammen siden 2016. Jacob Madsen og Line Nedergaard har taget hul på deres fjerde fælles sæson. Men mange medlemmer fra mekanikerteamet kender også hinanden. Og et grundlag for teamets succes var, at de alle blev rystet sammen til Rallye de Hannut i Belgien i midten af marts.

 

"Under løbet i Belgien fik vi testet tingene igennem, og alle medlemmer af serviceteamet havde fundet deres pladser, så Slagelse Rally blev nærmest ren rutine for os," siger chefmekaniker Brian Søgaard. "De pladser og de opgaver, mekanikerne fik, fulgte de bare til punkt og prikke ved løbet i Slagelse, og det skal alle have et stort skulderklap for."

 

"Bilerne kørte fejlfrit. Jacobs og Lines bil skulle blot have andre dæk og lidt efterspænding. Ved Kenneths og Mettes bil foretog vi nogle småjusteringer i løbet af dagen, men vi endte faktisk med den samme opsætning, som da dagen startede."

 

"Vi er utroligt glade, og vi er stolte af vores sæsonstart," siger Glad Sports teamchef Palle 'Murer' Larsen.

 

 

"Resultatet i Belgien og nu i Slagelse Rally giver bare kæmpe power til vort setup i Glad Sport," fortsætter Palle 'Murer' Larsen. "Sammen med Jacob og Peer Glad er jeg bare imponeret over, hvor godt teamet her arbejdet sammen. Det er fantastisk at mærke."

 

"Vi glæder os til sæsonen, men vi kan også godt se, at der er flere konkurrenter, som kan nå vores to team. Det giver os bare motivation til at yde det ypperste."

 

Næste opgave for Glad Sport bliver anden afdeling Dansk Super Rally – Anderup El Rally, som køres den 30. april med base i Assens.

  

 


Glad Sports mandskaber

 

Kenneth Madsen (1989) har kørt rally siden 2008, hvor han samme år blev kåret som årets rallytalent og har vundet seks Danmarksmesterskaber. Siden 2016 har han kørt sammen med Mette Felthaus (1982), og de har bl.a. taget generalsejren i Rally Naturens Rige og Sydhavsrally. Sammen kører de i en Peugeot 208 T16 R5, der har en fircylindret rækkemotor på 1.598 cm3 med 16-ventilet topstykke og turbolader. Den yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

 

Jacob Madsen (1995) har kørt rally siden 2013, hvor han i 2013 blev kåret som årets rallytalent og har vundet fire Danmarksmesterskaber ligesom han fire gange er blevet kåret som årets rallymandskab. Den ene af disse kåringer og to af DM-titlerne er erobret sammen med Line Nedergaard (1995), der siden 2019 har været hans co-driver. Makkerparret deltager i en Peugeot 208 Rallye4, som har en trecylindret rækkemotor på 1.199 cm3 med 12-ventilet topstykke og turbolader. Motoren yder 208 hk, som alene overføres til forhjulene.

 

Hit Counter