CASPER VENNING EFTER DEN FØRSTE DM-RUNDE: 

VI HAR FARTEN TIL AT
VÆRE MED I TOPPEN 


Casper Venning og Kristian Birk fik ikke just nogen drømmestart i det første DM-rally med deres nye Renault Clio R3T, eftersom de fik kørt en omgang for meget på den første af 10 hastighedsprøver i weekendens åbningsløb, Slagelse Rally 2022. 

Men på trods fejlen, ser Casper Venning debuten med den nye bil som en succes!
- Dén omgang kostede os et par minutter i ekstra køretid, og påvirkede dermed vores slutresultat, konstaterede han efterfølgende. Sammen med co-driver Kristian Birk sluttede han på en sjetteplads i RC4-klassen og som nummer 15 generelt blandt de 58 startende biler i årets første DM-runde.


 Kristian Birk og Casper Venning sluttede i årets første DM-rally som nummer seks i deres klasse og nummer 15 generelt blandt 58 startende biler


Alligevel var Casper Venning tilfreds med dagens resultat, fordi Renault-holdets tider på de 10 hastighedsprøver viste, at deres Clio R3T har farten til at være i toppen af RC4-klassen, som blev vundet af sidste års vinder i Dansk Super Rally, Jacob Madsen i Peugeot 208 Rally4.
- Foruden den ekstra omgang på rundbanen ved Frankerup, havde vi en mindre afstikker efter et skævt hop på den ottende prøve, hvilket kostede yderligere 20-25 sekunder. Det er sådan noget, der kan ske i kampens hede, så jeg er tilfreds, fordi vi fik vished for, at vi har farten til at være med i toppen. Og fordi jeg har en meget bedre føling med Clio'en, som er mere letkørt og både styrer og bremser bedre end vores tidligere bil, tilføjede Casper Venning.

For Casper Venning og Kristian Birk er målet efter sæsonstarten nu en Top 3-placering i den næste DM-runde, som køres på Fyn den 30. april


På dagens fjerde hastighedsprøve var Renault-holdet næsthurtigst efter den senere klassevinder og på dagens sjette prøve var holdet sjettehurtigst generelt. På seks af rallyets 10 hastighedsprøver var holdet fra Venning Motorsport tredjehurtigst blandt RC4-kørerne, og på syv ud af 10 prøver var de blandt de tre hurtigste i klassen. En sæsonstart med et positivt perspektiv!
Med dét in mente er Casper Venning fortrøstningsfuld med hensyn til holdets chancer i de kommende fem runder af Dansk Super Rally og DASU-mesterskabet i RC4-klassen.


På syv ud af 10 hastighedsprøver i weekendens Slagelse Rally var Casper Venning og Kristian Birk i Top 3 med deres Renault Clio R3T

- Vi har nu en bedre bil, så jeg tror på, at vi kan holde tempoet i de kommende løb, og kan gøre os gældende i toppen, sluttede Casper Venning efter weekendens opgør, som han betegner som et godt rally med gode og udfordrende prøver.

(Foto: Morten Dam/specialpress@gmail.com)

 

Hit Counter