Ib Kragh: "En fantastisk rallybil"

 

Efter sit første løb i en lejet Hyundai i20N er Ib Kragh ikke det mindste i tvivl. Han er glad for, at han valgte at satse på den helt nye Rally2-bil. Selv om han først senere på året får sit eget eksemplar.

 

 

"Det er en fantastisk rallybil," siger rallykøreren fra Juelsminde efter weekendens Slagelse Rally, hvor han sammen med Ditte Kammersgaard kørte sig til en tredjeplads i en Hyundai i20N Rally2, der var lejet hos et italiensk team.

 

Makkerparret havde bogstaveligt talt ikke få kørt en eneste kilometer i højfart i rallybilen, inden de begav sig ud til den første af løbets ti hastighedsprøver.

 

"Vi lagde stærkt ud, hvor vi var nummer to på den første hastighedsprøve," siger Ib Kragh. Men alt var ikke rosenrødt. "Jeg var sur på mig selv i mange sving, for jeg skulle finde mine bremsepunkter i bilen. Selv om jeg kørte lidt i en Mitsubishi i weekenden før, var det tilbage i oktober, at jeg sidst for alvor kørte stærkt i en rallybil. Bilen er meget rolig, når man skærer svingene. På SS1 og SS2 var undervognen bagest meget mærkelig, men det fik vi rettet."

 

Slagelse Rally havde ti hastighedsprøver, hvilket betød, at der var tre servicepauser undervejs. De blev udnyttet til at optimere opsætningen af bilen sammen med den tekniker, som Hyundai Motorsport havde sendt til Danmark for at hjælpe IK Motorsport.

 

 

"Jeg har aldrig før haft en tekniker med til et rally, men det har vi lært meget af alle sammen. Både Ditte og jeg, men også hele mekanikerteamet," siger Ib Kragh.

 

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard sluttede på en generel tredjeplads i Slagelse Rally – 36 sekunder efter løbets vindere Kenneth Madsen og Mette Felthaus, og otte sekunder efter Marco Gersager og Carina Møller på andenpladsen.

 

"Det synes jeg er mere end godkendt, når vi tager i betragtning, at Ditte og jeg ikke før havde kørt i bilen, men også, at området ved Slagelse jo stort set er Kenneth Madsens hjemmebane," siger Ib Kragh.

 

Den nye Hyundai-chauffør har to afsluttende bemærkninger. En tak og en undskyldning.

 

"Takken skal gå til alle, der har hjulpet med til at få dette her stablet på benene, ikke mindst Hyundai Motorsport, som fandt en lejebil til mig," siger Kragh. "Undskyldningen går til alle dem, jeg har løjet for, siden jeg sidste efterår solgte min Skoda, hvor jeg først bildte folk ind, at jeg ville til at spille golf, og siden tilmeldte mig løbet her med en Mitsubishi."

 

"Jeg kunne ikke dy mig for at drille lidt, og det var herligt at se alle de måbende blikke, da vi rullede Hyundaien ud af traileren. Den skal jeg igen køre i til anden afdeling af DM på Fyn sidst på måneden, men når jeg deltager i rally special-løbet i Yding weekenden inden, så er det rigtigt, at jeg er tilmeldt i Nicolai Jensens Mitsubishi. Der kører jeg ene og alene for at få fart i kroppen."

  

IK Motorsport


 

Hit Counter