Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

De forsvarende mestre måtte nøjes med en 3. plads i første DM afdeling.

Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer skuffede i DM-åbningen.

Bilorienteringskørerne startede lørdag DM sæsonen med årets første af i alt 6 afdelinger ved Kjellerup, hvor Kjellerup & Omegns Motorklub stod som arrangører.

De forsvarende Danske Mestre Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer måtte nøjes med en 3. plads i årets første DM-afdeling i bilorientering.

Da de regerende Danske Mestre Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport vandt DM-guldet i 2021 var det efter sejre i de 5 første ud af de 6 afdelinger. Kun de senere sølvvindere Ikast mandskabet Harald Søndergaard og Jan Søndergaard formåede at vinde en af sidste års DM-afdelinger. Da Søndergaard brødrene havde afbud til årets første DM-løb, var det helt naturligt, at favoritværdigheden i lørdagens første afdeling lå placeret hos Holm og Mørup.

Det blev da også til en fin åbning fra Børge Holm og Jørn Mørup. Holdet kørte med højt tempo og med kun 1 strafpoint efter 3 etaper var der skabt et godt forspring til konkurrenterne.

Løbets 4. og 5. etape blev afviklet i de store statsplantager Stendal Plantage og Ulvedal Plantage, normalt noget der passer godt for det nordvestjyske mandskab. På begge etaper blev det imidlertid til en fejl kørsel med 25 strafpoint til følge for hver af de 2 fejl.

De nordsjællandske DM guld vindere fra 2020 Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund kørte i et lavere tempo, men til gengæld formåede de som eneste mandskab at gennemkøre hele ruten uden fejl og vandt løbet. Nordsjællænderne sluttede med 56 strafpoint, og dermed 14 strafpoint foran Børge Holm og Jørn Mørup.

Et andet Frederikssund mandskab, Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen kørte også et overraskende godt løb og var endda tæt på at vinde løbet. Holdet glemte at notere en rutekontrol og den fejl kostede sejren, i stedet blev det en flot 2. plads i løbet, mens Holm og Mørup sluttede på en for mestrene skuffende 3. plads i Mesterklassen.

Struer & Omegns Motor Sport havde yderligere 2 mandskaber til start i løbet. Morten Jäger og Bent Mikkelsen blev nr. 4 i mesterklassen, mens det i den næsthøjeste klasse: A-klassen blev til en flot 3. plads til Lars Palle og Poul Bo Madsen.

Næste store opgave for de lokale mandskaber bliver i begyndelsen af maj, når de 2 første afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab afvikles på Sjælland. Ud over at tælle med i internationalt sammenhæng er løbene den 6.-7. maj begge tællende i DM-serien.

Resultat Kjellerup-Løbet, Kjellerup og Omegns Motorklub, lørdag den 9. april 2022. Første afdeling af DM og 2. afdeling af JFM i bilorientering, 38 mandskaber til start: