Sæsonen starter alligevel i en Hyundai

 

Når Ib Kragh og Ditte Kammersgaard lørdag morgen ruller du på den første af de 10 hastighedsprøver, som udgør Rally Slagelse, sker det ikke i den Mitsubishi Lancer Evo VI, som de for en uge siden testede. I stedet sker det i en næsten ny Hyundai i20N Rally2-racer.

 

 

"Men det er ikke min egen bil – den får jeg først senere på året," siger Ib Kragh. "Den er lejet hos Hyundai Motorsport, som igen har lejet den af et italiensk team, som indtil nu blot har anvendt den til et enkelt rally, og som ikke har planer for at skulle bruge den i april."

 

Allerede i november bestilte den syvdobbelte Danmarksmester i rally sin nye Hyundai i20N Rally2-racer, men det viste sig siden, at flere af Hyundai Motorsports underleverandører havde problemer med at levere en lang række vitale stumper til opbygningen af hans bil. Leveringstidspunkt blev derfor skubbet til senere på året, men Ib Kragh var opsat på, at han skulle deltage i årets første DM-rallyer.

 

 

"Hyundai Motorsport i Tyskland har gjort et fantastisk arbejde for at hjælpe mig," siger Ib Kragh. "Vi har løbende været i dialog med dem, og de har tilsvarende konstant været i dialog med de teams, som allerede har fået eksemplarer af den helt nye bil. Der var så et team, som ikke skulle bruge deres, og den har jeg fået mulighed for at leje til årets to første afdelinger af Dansk Super Rally. Det havde ikke været muligt for os selv at finde frem til italienerne og få sådan en aftale i stand, så jeg skylder Hyundai Motorsport stor tak."

 

Den lejede rallybil ankom til rallyværkstedet i Juelsminde tidligere på ugen, hvor IK Motorsports mekanikere gennemgik den og gjorde den klar.

 

"Der har ikke været mulighed for bare at få en enkelt køretur i den, så når vi starter på den første hastighedsprøve lørdag, sidder jeg altså i en rallybil, som jeg endnu ikke har prøvet at køre helt til grænsen," siger Ib Kragh. "Slagelse Rally bliver et løb, hvor vi lægger forsigtigt ud, men det er også vigtigt for Ditte og jeg, at vi får nogle point til mesterskabet."

  

 

Hit Counter