Slagelse Rally åbner Dansk Super Rally 2022

 

Så går starten på Dansk Super Rally 2022! Slagelse Rally åbner for 2022-udgaven af DIF DM-serien i rally, når det går løs på veje omkring den sydvestsjællandske by.

 


Kim Madsen og Kenneth Sørensen fejrer sejr i Slagelse Rally 2017.

 

Mere end 120 rallykørere og andenkørere er klar til start lørdag morgen fra rallycentrum, der ligger ved uddannelsesstedet ZBC i Slagelse. Bilerne stilles op fredag den 8. april og gennemgår kontrol, og her kan også publikum komme tæt på rallybilerne, inden de sendes ud på hastighedsprøverne.

 

Selve Slagelse Rally skydes i gang med kørsel på prøverne lørdag den 9. april klokken 8.00, og første bil forventes i mål 17.30, hvorefter vinderne vil kåres og hyldes ved rallycentrum lørdag aften.

 

Mandskaberne skal igennem i alt 256 km, hvoraf de 112 km er hastighedsprøver på afspærrede, offentlige veje. I alt 10 prøver består rallyet af, inden den samlede vinder kan kåres. Ud over DIF DM i Dansk Super Rally køres der også om point til en række øvrige danmarksmesterskaber, både for to- og firehjulstrukne biler, ligesom der er en række historiske rallybiler til start også.

 

"Vi er blevet mødt utroligt godt af lodsejerne på prøverne, da vi kører i nogle af de gamle områder, vi har benyttet før i tiden. Vi fik lige pludseligt en ekstra udfordring, da vi alligevel ikke kunne benytte Antvorskov Kaserne grundet situationen i Ukraine, så vi måtte finde en ny prøve. Men det lykkedes, og kørerne får nu udfordringer med en blanding af gamle og nye prøver. Vi kørte nogle af prøverne tilbage i 2017 og enkelte helt tilbage til 2008 – og så er det noget helt nyt," siger løbsleder Bettina Poulsen fra Slagelse Autosport, der står bag rallyet.

 

"Det skulle gerne være gode udfordringer og ikke for mange lige stræk, men ikke noget grus i år, da vi som nævnt ikke kan benytte kasernen," siger hun om prøverne, rallymandskaberne bliver mødt med.

 

Kim Madsen og Kenneth Sørensen undervejs på specialprøve i rallyet 2017.

 

 

Et kig på deltagerlisten vidner om et stærkt felt, hvor der vil blive kampe hele vejen ned – lige fra kampen om den samlede sejr til kampe i de enkelte klasser. 2017-vinderen Kim Madsen (Sorø) gør comeback i rally efter en ulykke i 2021 igen sammen med Line Lykke Jensen, men Kenneth Madsen/Mette Felthaus vil ligesom en række andre mandskaber gøre deres til at topkampen bliver seværdig.

 

Slagelse Autosport stiller med op mod 150 frivillige. Alle lige fra løbsleder til vejvisere sørger for, at Slagelse Rally afvikles korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men det er ikke udelukkende lokale frivillige, der får DM-premieren til at blive virkelighed.

 

"Slagelse Rally er et synligt bevis på, hvad klubberne kan, når vi samarbejder. Det er ikke kun Slagelse Auto Sport, der står bag, men også Nykøbing Falster Motor Sports John Larsen, SAKs Finn Højlund fra og Kjellerup og Omegns Motorklubs Kenneth Svendsen, der er del af rallyet, ligesom de øvrige frivillige også kommer fra mange forskellige klubber," siger Bettina Poulsen videre.

 

Ud over ZBC i Slagelse, der lægger plads til sekretariat og rallycentrum, nyder rallyet også af opbakning fra Brian Madsen og Peugeot Slagelse samt en række andre støtter.

 

Fotokredit: Morten Dam/specialpress@gmail.com

Bo Skovfoged

 

Hit Counter