Pressemeddelelse fra Lysen Biler

 

 

Nu kommer bredden i dansk rally på TV

 

Indenfor al sportsdækning i de danske medier er der traditionelt fokus på de enkeltpersoner og hold, som kæmper om sejren. Sådan er det også i dansk rallysport, men i 2022 vil det også være bredden i sporten, man vil kunne opleve på de danske TV-kanaler. Det er resultatet af et samarbejde, som en række topkørere og virksomheder har indgået med Race Media ApS, der i en årrække har produceret motorsportsprogrammer.

 

 

"Jeg vil gerne give noget tilbage til bredden i sporten," siger Anders Lysen, selv rallykører og tidligere teamchef for Suzuki Motorsport Danmark. "Jeg og mit team har igennem mange år nydt godt af den gode TV-dækning, sporten har fået, men vi har savnet at få sat spotlight på bredden."

 

"Derfor tog jeg kontakt til en række andre kørere og virksomheder med tilknytning til rallysporten. Kunne vi ikke skabe grundlaget for nogle TV-programmer, som ikke nødvendigvis bare viser eliten? Det var der opbakning til, og nu har vi skaffet budgettet til en stribe TV-programmer."

 

Det er Race Media ApS, som skal producere programmerne, og man vil følge det såkaldte Yokohama-mesterskab. Det er en løbsserie bestående af rallyshows, hvor rallykørere for alvor typisk får fart i køretøjet inden en eventuel debut i et DM-rally. Der køres fire løb øst for Storebælt, fire vest for Storebælt, og så afsluttes sæsonen med en landsfinale. Alle ni arrangementer vil blive dækket.

 

"Der skal være plads til de kommende talenter og hobbykørerne i TV-dækningen," siger Anders Lysen. "Vi gamle i eliten er blevet vist mange gange, så derfor har vi et helt specielt tiltag."

 

"Til hvert løb i Yokohama-mesterskabet vil der blive monteret onboard-kamera i fire rallybiler, og holdene her vil blive fulgt i TV-programmet. Og det er ikke de hurtigste hold, som får onboard-kameraer monteret. Der bliver kort og godt trukket lod blandt alle tilmeldte. Det gøres der også til alle efterfølgende løb, men har man været med i et TV-program, er man naturligvis ikke med i lodtrækningen. Vi skal vise bredden!"


Virksomhederne, der gør de nye TV-programmer mulige, er

 

Au2Parts

GM Autoteknik

Gunnar Aaskov Motorsport

Suzuki Danmark

IK Auto

Koldsø Autoteknik

Oscar Biludlejning

Lysen Biler

GH Ejendomme

Steen Andersen Biler

John Frederiksen International Transport

Suså Motorsport

Yokohama Danmark

Morten Fuhlendorf ApS

 

Der vil blive produceret i alt tre programmer for 2022-sæsonen. Det første program omhandler udelukkende løbene i Yokohama-mesterskabet Vest, det andet omhandler Yokohama-mesterskabet øst, mens det tredje er et sammendrag fra begge løbsserier. Hvert program vil have en længe af godt 45 minutter, og følgende kanaler har givet til tilsagn om minimum samlet 10 sendinger af hvert program: TV3 Sport, TV3 Max, TV2/Nord, TV Syd, TV2 Østjylland, TV Midt-Vest og TV2 Lorry.

 

Kalenderen for løbsserien kan ses på yokohamamesterskabet.dk.

 

  

Lysen Biler

 

Hit Counter