Jysk / Fynsk Mesterskab i bilorientering:

Mesterskabssæsonen indledt med sejr til Thisted / Struer mandskab.

Børge Holm og Jørn Mørup vandt sæsonåbningen ved Hedensted.

Med en sejr i sæsonåbningen har Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer fået en god start på mesterskabssæsonen i bilorientering. (Foto: Bjarne Andersen)

Bilorienteringskørerne håber at 2022 bliver en sæson som "før corona". I hvert tilfælde blev sæsonen åbnet planmæssigt med at den første afdeling om det Jysk / Fynske Mesterskab blev kørt ved Hedensted med Aarhus Automobil Sport som arrangør.

Løbet var sidste styrkeprøve blandt de jysk / fynske mandskaber inden DM sæsonen åbnes 14 dage senere med den første DM afdeling ved Kjellerup.

For de regerende Danske Mestre Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport forløb sæsonåbningen planmæssigt. I specielt første del af løbet kørte nordvestjyderne sig solidt i spidsen. På første etape skabte de sig et forspring til de næstbedste på etapen med mere end 60 strafpoint og så havde det mindre betydning, at Thisted / Struer mandskabet på løbets sidste etape brugte tid på detaljer som konkurrenterne tilsyneladende ikke havde problemer med. Lidt usædvanligt brugte Holm og Mørup 10 minutter mere på sidste etape end det næst langsomste mandskab i klassen. Til gengæld var forspringet fra starten af løbet så stort, at det alligevel blev til en komfortabel sejr, 55 strafpoint bedre end Ikast mandskabet Jesper Hedevang og Svend Erik Hedevang på 2. pladsen.

Struer & Omegns Motor Sport havde yderligere 2 mandskaber til start i løbet. Flemming Jensen og Bent Mikkelsen blev nr. 4 i mesterklassen, mens det i den næsthøjeste klasse: A-klassen blev til en 3. plads til Lars Palle og Poul Bo Madsen i øvrigt efter et Thy mandskab på klassen første plads, i det Erik Hald og Bjarne Madsen fra Thy Motor Sport tog en klasse sejr i A-klassen.

Første DM afdeling der også er 2. afdeling om det Jysk / Fynske Mesterskab køres den 9. april med Kjellerup og Omegns Motorklub som arrangør.

Resultat CarPeople-Løbet, Aarhus Automobil Sport, lørdag den 26. marts 2022. Første afdeling af JFM i bilorientering, 29 mandskaber til start: